Do Brna příští rok dorazí Bob Dylan. Přiveze i nové album Triplicate

Do Brna příští rok dorazí Bob Dylan. Přiveze i nové album Triplicate  

Šestasedmdesátiletý zpěvák Bob Dylan je stále plný síly. Dokazuje to nejen na své poslední studiové nahrávce Triplicate, ale rovněž během svých živých vystoupeních. Na jedno z nich se může příští rok těšit rovněž české publikum.

Bob Dylan se po několika letech vrátí do České republiky. Tentokrát se však jeho koncertu nedočká čeká metropole, ale Brno, kde vystoupí 15. dubna v Hale Vodova. Publiku přijede představit nejen nejnovější hity ze svého posledního studiového alba Triplicate, ale rovněž ty nejzásadnější skladby své dlouholeté kariéry. Vstupenky jsou k zakoupení v internetovém předprodeji v rozmezí od 1 690 do 2 390 korun. 

Za svojí kariéru stihl Bob Dylan vydal již 38 studiových desek. Svůj debut představil již v roce 1962. Neslo jednoduchý název - Bob Dylan. Již na něm byla vidět zpěvákova velká láska k americkému folku a jeho kořenům. Prorazil ale až díky LP The Freewheelin’, na němž se představil jako autor protestsongů. Právě z této nahrávky pochází nezapomenutelné hity, jako jsou Blowin’ In The Wind nebo A Hard Rains A-Gonna Fall. Další legendární hity pak obsahuje jeho následující studiová deska Highway 61 Revisited. Jsou jimi titulní píseň Highway 61 Revisited, Like A Rolling Stone či Tombstone Blues

Na dalších deskách, na nichž nalezneme i asi vůbec nejznámější Dylanův hit Knockin’ On Heaven’s Door, čerpá z blues, country, folku, rockabilly i swingu. V posledních třech nahrávkách, mezi něž patří Shadows In The Night, Allen Angels a poslední Triplicate, se věnuje skladbám jiných autorů - od Franka Sinatry až po Johnnyho Mercera. I na ty se mohou těšit Dylanovi čeští fanoušci, jelikož slavný zpěvák nezapomněl do svého evropského turné zařadit ani Českou republiku.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Starez aréna Vodova nabízí i další akce

Umělci:

Místo konání: Starez aréna Vodova

Jazzová sekce

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!