V Divadle Na Fidlovačce vystupují Ženy na pokraji nervového zhroucení

V Divadle Na Fidlovačce vystupují Ženy na pokraji nervového zhroucení  

Pražské Divadlo Na Fidlovačce uvedlo ve čtvrtek 7. prosince premiéru své nové hry Ženy na pokraji nervového zhroucení od režisérky Kateřiny Duškové. Muzikál o ženách, mužích a jejich vzájemném trápení láká na barvy, temperament a vášeň španělského Madridu.

Tvůrci nové inscenace slibují kombinaci romantiky a humoru, silných postav, nádherných melodií a hereckých i pěveckých výkonů. Hra vznikla na motivy filmu Pedra Almodóvara. “Předloha je vynikající. Jde o muzikál, který je kromě dobrých písní plný silných situací. Je tragikomický, dojemný, s nadhledem vypráví o našem ženském světě. Dává nám šanci nebrat se až tak příliš vážně,” říká režisérka inscenace Kateřina Dušková

Divadlo Na Fidlovačce se od premiérového uvedení plní atmosférou Madridu konce osmdesátých let. Na pódiu hrají a zpívají Pavla Tomicová, Iva Pazderková, Petr Stach, Lukáš Vlček, Lukáš Pečenka, Helena Karochová, Martina Randová a další. Libreto má na svědomí Jeffrey Lane, hudbu a texty písní David Yazbek. Návštěvníci se mohou těšit na rytmy španělského tanga okořeněné smíchem i slzami. 

Byť na konci osmdesátých let pulzuje španělské hlavní město uměním, milováním i sváděním, Pepa se cítí zcela jinak. Právě ji totiž opustil její přítel Iván, o němž postupně začíná zjišťovat mnoho ‘novinek’. V jejím životě se objevuje Ivánova exmanželka Lucía a Ivanův syn Carlos. Přichází ale i jeho mladá snoubenka Marisa. Mezitím Pepa nejlepší kamarádka pravděpodobně chodí s teroristou. Jak to všechno dopadne? To ukáže Divadlo Na Fidlovačce!  

Muzikál na motivy slavného filmu Pedra Almodóvara slavil před svým českým nastudováním úspěchy i v zahraničí. Podle The Guardian je ‘jedním z nejsilnějších a nejoblíbenějších představení londýnského West Endu poslední doby’. The Independent pak o muzikálu napsal, že se jedná o ‘nádhernou a přitom upřímnou oslavu ženské schopnosti přežít’

Nejbližší představení v Divadle Na Fidlovačce proběhnou 25. a 29. prosince. V novém roce se Ženy na pokraji nervového zhroucení na pódium vrátí 13. ledna.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Divadlo Na Fidlovačce nabízí i další akce

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!