Milostný dopis ženě, kterou nemilujeme. Ten rozhodně stojí za vidění

Milostný dopis ženě, kterou nemilujeme. Ten rozhodně stojí za vidění100%

Pražská Venuše ve Švehlovce zařadila letos několikrát do svého programu hru Milostný dopis ženě, kterou nemilujeme z dílny divadleního souboru Depresivní děti touží po penězích. A dobrá zpráva je, že tuhle kombinaci dokumentárního divadla, stalkingu, mapování fenoménu single žen nad 30 let, legrace a touhy po lásce a komediálního žánru uvede párkrát i v přístím roce. Divákům oceňujícím nadsázku, vtip i inteligenci má totiž co nabídnout.

Soubor Depresivní děti touží po penězích vypustil už dávno z kotců pět samců, kteří se zaměřili na jednu konkrétní single ženu hledající na internetu svého partnera. Cílem bylo vytvořit o ní představení, aniž by to dotyčná tušila. Se všemi si dopisovala, s některými se i sešla a s některými i… Takhle uvádí autoři své dílko s názvem Milostný dopis ženě, kterou nemilujeme, aby navnadili diváky na hru ve vinohradské Venuši ve Švehlovce. A pokud tento krátký teaser doposud nikoho nepřesvědčil, snad ho povzbudí nadšená recenze. 

Představení dává nahlédnout do atributů dokumentárního divadla, když 5 herců na jevišti dokumentuje za pomoci vtipných kostýmů a trefných rekvizit fenomén online seznamky a současného životního stylu žen a mužů ve věku nad 30 let. Pět mužů, zvtárněných ve hře v podobě 5 samců (a to doslova - celou hrou nás provází plemenný býk, netopýr, medvěd, jelen v říji a elegantní motýl), zprostředkovává zážitek z online seznamky s totožnou ženou, kterou po domluvě oslovili. Komu odpověděla? Co na sebe prozradila? Komu slíbila schůzku? A s kým se skutečně sešla? Proč je sama? Co jsou její tajemství? Jaká je v posteli? A jaká vlastně je jako člověk? Odpovědi na všechny tyto otázky dává zprostředkovaně asi 90 minutové představení, které postupně nechává poskládat obraz jedné ženy. Pomocí inzerátů, emailů, SMS zpráv a dojmů celé pětice z prvního rande s dotyčnou. 

Onen performativní dopis ženě, kterou nemilují, je vlastně tečkou jejich milostné konverzace. A ta se po celou dobu představení odvíjí ve všech pěti případech zcela odlišně, v závislosti na charaketru a šikovnosti jednotlivých svůdníků. Uplatňují přístup, kde když jde o umění, musí jít etika stranou. Diváci tak můžou čekat nálož inteligentního i surového humoru, slovních hříček, hudebních vložek a experimentů s obsahem i divadelní formou. A taky návštěvu té, o které celá hra je...

Představení můžete ve Venuši ve Švehlovce vidět určitě zase 22. ledna a 14. února

Tvoří, hrají, bádají a svádějí:
MEDVÍDEK – Richard Němec
JELEN V ŘÍJI – Viktor Filip
PLEMENNÝ BÝK – Pavel Cimbál
MOTÝLEK – Josef Hervert
NETOPÝR – Stanislav Štoček

Názor informuji.cz: 100%

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Místo konání: Venuše ve Švehlovce

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!