Nejnovější články » Hudební novinky

Legendární King Crimson přijedou po dvou letech do Prahy, vystoupí hned dvakrát

15.12.2017,

Britská legendární kapela, která měnila dějiny rocku i své složení, se po dvou letech vrací do Prahy. V čele s Robertem Frippem s sebou přiveze hity z celkem třinácti alb, která se stala zásadními díly progresivního rocku. King Crimson zahrají 26. a 27. června 2018 ve Foru Karlín.

Progresivní přistup k hudbě kapely, kterou založili Robert Fripp a Michael Gilda v roce 1978, inspiroval již nespočet světových hudebních ikon v čele s Dream theater, Nirvanou nebo Talking Heads. Za tu dobu stihla kapela nahrát celkem třináct studiových alb a téměř kompletně obměnit i sestavu samotné skupiny. Jediným stálým členem je pouze Robert Fripp, který je jeden z nejoceňovanějších kytaristů rockové historie a který s obnovenou sestavou King Crimson vyráží opět na turné, v rámci něhož navštíví i Českou republiku.

Čeští fanoušci se tak mohou těšit na průřez téměř padesátileté hudební kariéry a ochutnávku z celkem třinácti alb, z nichž poslední, The Power To Believe, vyšlo sice již v roce 2003, což ale jen dokazuje stále obrovský zájem o tyto britské průkopníky progresivního rocku. Kromě tohoto žánru však King Crimson kombinují i jazz, vážnou hudbu, heavy metal, folk či elektroniku, což dělá z hudby této kapely jedinečný zážitek.

King Crimson vystoupí v pražském Foru Karlín hned dvakrát, a to 26. a 27. června 2018. Vstupenky lze pořídit od 1390 do 1790 Kč.