Pearl Jam se v červenci po šesti letech vrátí do Prahy

Pearl Jam se v červenci po šesti letech vrátí do Prahy 

Americká hudební kapela Pearl Jam ohlásila letní termíny svého čtrnáctidenního evropského turné. A čeští fanoušci mohou začít slavit, protože v programu nechybí ani zastávka v Praze.

Pearl Jam zahájí své evropské turné 12. června koncertem v Amsterdamu. Následovat pak bude třeba Londýn, Milán, Řím, Krakov, Berlín či Barcelona. Poslední zastávkou se stane portugalský Lisabon. Mezi zastávkami nechybí ani česká metropole, kam dorazí skupina 1. července 2018 do O2 areny. Do Prahy se vrátí po šesti letech od své poslední koncertní show. 

V poslední době na sebe Pearl Jam upozornili dokumentem Let’s Play Two a jeho doprovodným soundtrackem. Ty připomínají legendární vyprodaná vystoupení na Wrigley Field v Chicagu. Koncertů ale odehrála kapela stovky po celém světě. Během více než čtvrtstoletí na scéně stihla vydat deset studiových alb, kterých se prodalo více než 85 milionů. V tomto roce se jí dostalo jedno z nejvyšších ocenění - byla uvedena do Rock and Rollové síně slávy. 

Kapela, která zahájila svou hudební kariéru v roce 1990, je považována za jednu z nejpopulárnějších rockových kapel devadesátých let. Spolu s kapelami Nirvana či Alice in Chains patří k hlavním představitelům hnutí grunge, podžánru alternativního rocku, který v sobě kombinuje prvky hard rocku a punk rocku. Své neustávající nasazení předvedou Pearl Jam již za pár měsíců i českému publiku. 

Vstupenky na koncert jsou zakoupení v internetovém předprodeji od 8. prosince. Zájemci je seženou v cenovém rozpětí od 1 990 do 2 390 korun.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

O2 arena nabízí i další akce

Umělci:

Místo konání: O2 arena

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!