2CELLOS se vrátí do České republiky. Hlavní stage Colours of Ostrava vymění za pražskou O2 arenu

2CELLOS se vrátí do České republiky. Hlavní stage Colours of Ostrava vymění za pražskou O2 arenu  

Chorvatské instrumentální duo 2CELLOS, které hrálo již britské královně i americkému prezidentovi, se příští rok vrátí do České republiky. Zatímco v roce 2016 vystoupili před obrovským publikem festivalu Colours of Ostrava, nyní se budou snažit zaplnit pražskou O2 arenu.

Luka Šulić a Stejpan Hauser vynikají svou brilantní hrou na cello i showmanstvím, kterým doprovází svůj hitový repertoár. Jejich setlist obsahuje skladby nejrůznějších hudebních žánrů. Preferujete filmovou hudbu, klasiku nebo rock? 2CELLOS nabízí od každého něco. Na své nástroje hrají skladby od Bacha, ale rovněž pecky od AC/DC, Guns N’ Roses i Nirvany. Oba cellisté jsou také držiteli mnoha mezinárodních ocenění. 

Do Prahy dorazí talentovaní hudebníci 14. června 2018, kdy zahrají v O2 areně spolu s Bohemian Orchestra Symphony Prague, jenž je doprovodí. Během koncertu představí návštěvníkům i skladby z nejnovější desky Score, na níž si vzali do parády slavné filmové melodie ze snímků Kmotr, Love Story, Titanic, Rain Man či ze seriálu Hra o trůny. Vstupenky jdou do předprodeje 18. prosince v 10 hodin. 

Duo odstartovalo svou kariéru v roce 2011, kdy upravilo slavný hit Smooth Criminal od Michaela Jacksona. Skladba se stala internetovou senzací, která vynesla 2CELLOS do hudebních výšin. Nyní mají na svém kontě čtyři studiová alba a plní koncertní haly po celém světě. Hráli dokonce na diamantovém výročí britské královny Alžběty II. a vystupovali i před bývalém prezidentovi USA Barakem Obamou. Mezi velké fanoušky 2CELLOS patří třeba i Elton John. “Zajděte se na ně podívat naživo, jsou opravdu úžasní! Nevzpomínám si, že bych od koncertu Jimiho Hendrixe někdy v šedesátých letech viděl něco tak strhujícího,” řekl.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

O2 arena nabízí i další akce

Umělci:

Místo konání: O2 arena

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!