Mercedes-Benz Prague Fashion Week 2018 obsadí Clam-Gallasův palác

Mercedes-Benz Prague Fashion Week 2018 obsadí Clam-Gallasův palác 

Před zahájením rekonstrukce poslouží Clam-Gallasův palác v centru Prahy jako dějiště dalšího ročníku festivalu české a slovenské módy. Mercedes-Benz Prague Fashion Week se v příštím roce uskuteční od 16. do 23. března.

Pražský módní týden se každý rok stěhuje na nové místo. Pro rok 2018 se jím stal Clam-Gallasův palác na Mariánském náměstí v Praze. „Tuto historickou budovu čeká velká rekonstrukce. Zatímco dosud palác sloužil jako sídlo archivu hlavního města, rekonstrukcí z něj hodláme udělat moderní kulturní centrum. V paláci by měly být výstavy, kavárna a přes léto divadelní scéna,” vysvětlila pražská primátorka Adriana Krnáčová.

V minulých ročnících organizátoři jako místo konání festivalu zvolili třeba skatepark, Strahovský stadion, garáže obchodního domu Kotva nebo Právnickou fakultu UK. „Po několika netradičních lokacích jsme pro změnu usilovali o možnost uspořádat přehlídky v honosném prostředí historického paláce,“ dodal ředitel pražského týdne módy Lukáš Loskot.

Od pondělí 11. prosince je spuštěn předprodej VIP vstupenek na přehlídkovou část módního týdne. Během příštího týdne bude známa sestava návrhářů, kteří představí své kolekce v rámci tří přehlídkových dní – od soboty 17. do pondělí 19. března 2018.

Kromě návrhářů, které vybírá odborná komise, svou tvorbu předvede opět i módní ateliér pražské Vysoké školy uměleckoprůmyslové. Letošním významným hostem bude ukrajinský návrhář se svou značkou Vozianov. Uskuteční se také další ročník soutěže pro začínající návrháře VAN GRAAF Junior Talent.  

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Clam-Gallasův palác nabízí i další akce

Místo konání: Clam-Gallasův palác

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!