X-Photographers představí volnou tvorbu světové fotografické elity

X-Photographers představí volnou tvorbu světové fotografické elity 

Kolektivní výstava v pražské galerii Czech Photo Centre prezentuje celkem 27 fotografů z celého světa, kteří používají fotoaparáty značky Fujifilm a mají zcela volnou ruku ve výběru témat i způsobu zpracování. Potrvá do 14. ledna.

Skupina světově uznávaných fotografů X-Photographers má široký tematický záběr. Výstava v Nových Butovicích bude rozdělena podle témat do devíti sekcí. Kostru výstavy tvoří 9 českých X-Photographers, každý z nich zastoupí jedno téma. Doplní je 18 světových fotografů přinášejících jiné přístupy a způsoby zpracování. Výstava tak bude konfrontovat tuzemskou tvorbu se zahraniční.

Fotografové zastoupení na výstavě jsou držiteli prestižních ocenění, jako je World Press Photo, Sony World Photography, International Photography of the Year nebo Czech Press Photo. Jejich fotografie jsou také často publikovány ve významných tiskovinách, jako časopis TIME, The New York Times, the Guardian a další.

X-Photographers vznikli v roce 2012 spojením vybraných fotografů, kteří testují nejnovější modely přímo „v terénu“. Dávají tak zpětnou vazbu designérům a také sdílejí své zkušenosti s veřejností. K významu „X“ se pojí jednak řada X bezzrcadlových digitálních fotoaparátů a „X“ také značí obecně něco neurčitého, což právě dává fotografům volnou ruku v jejich tvorbě.

Foto: archiv Czech Photo Centre

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Místo konání: Czech Photo Centre

Další novinky z umění

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!