Soundtrack Poděbrady 2018 přivítá Ondřeje Soukupa i Erica Serru, autora hudby k filmům Leon či Pátý element

Soundtrack Poděbrady 2018 přivítá Ondřeje Soukupa i Erica Serru, autora hudby k filmům Leon či Pátý element 

Další ročník mezinárodního festivalu filmové hudby a multimédií Soundtrack Poděbrady, který se uskuteční od 30. srpna do 2. září 2018, představí hudbu slavného českého skladatele Ondřeje Soukupa i dvorního skladatele světoznámého režiséra Luca Bessona. Předprodej vstupenek na jednotlivé koncerty je již zahájen.

Páteční večer 31. srpna zasvětí festival filmové hudby ikoně české hudební scény – Ondřeji Soukupovi. Držitel dvou ocenění Český lev za hudbu zde uvede melodie ze snímků Tmavomodrý svět, Vratné láhve, Lída Baarová, Requiem pro panenku i Oscarem ověnčeného Kolji.

Je mi potěšením, že můžu být součástí tak unikátního projektu, jakým Soundtrack Poděbrady bezesporu je, a poprvé představit fanouškům českých filmů a filmové muziky svou produkci v této jedinečné formě, tedy za doprovodu symfonického orchestru v kombinaci se sestřihem ukázek z jednotlivých filmů,” řekl k chystanému koncertu Ondřej Soukup.

Následující večer 1. září bude ve znamení sci-fi a napětí. Na pódium dorazí hlavní zahraniční hvězda, francouzský skladatel Eric Serra. Předvede show plnou projekcí, světelných efektů a samozřejmě hudby, se kterou sbírá úspěchy po celém světě.

V roce 2018 budeme mít tu čest přivítat hudebního skladatele Erica Serru, který stojí za soundtrackem k jednomu z nejzásadnějších sci-fi filmů vůbec – k Pátému elementu nebo hollywoodskému blockbusteru – James Bond: Zlaté oko,“ uvedl Michal Dvořák, zakladatel a ředitel festivalu. Mimo zmíněné tituly publikum uslyší i skladby z filmů Brutální Nikita, Leon nebo Artur a Minimojové.

Festival stejně jako minulý rok nabídne i doprovodný program pro všechny věkové kategorie, který bude přístupný zdarma na poděbradské kolonádě a v lázeňském parku.

Foto: Francouzský skladatel Eric Serra. Zdroj: archiv festivalu

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Foto: Skladatel Eric Serra. Zdroj: archiv festivalu
 

Mohlo by se ti líbit...

Zámek Poděbrady nabízí i další akce

Místo konání: Zámek Poděbrady

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!