Ziggy Marley vystoupí poprvé v České republice. Dorazí na Colours of Ostrava

Ziggy Marley vystoupí poprvé v České republice. Dorazí na Colours of Ostrava 

Osminásobný držitel Grammy a pokračovatel odkazu svého rodu Ziggy Marley vystoupí vůbec poprvé v České republice. Čeští fanoušci pravého jamajského reggae ho mohou slyšet na dalším ročníku populárního festivalu Colours of Ostrava, který proběhne od 18. do 21. července 2018.

„Vždy je před námi cesta dále, vždy existuje naděje v dalším východu slunce, v další sekundě a další minutě,“ zní motto Ziggy Marleyho, který podobně jako jeho otec na sebe vzal úlohu šiřitele poselství lásky, pozitivních vibrací a míru. „Namísto chůze po vyšlapaném chodníku se ale vydal vlastní hudební cestou: jeho inovativní reggae s chytlavými melodiemi vstřebalo daleko víc rocku, funku, soulu a popu,“ doplňuje ředitelka festivalu Zlata Holušová a dodává: „O tuto velkou hudební osobnost, která je známá i svými rozsáhlými filantropickými aktivitami, jsme se snažili několik let. Jsem ráda, že její první tuzemský koncert klapl právě na příští Colours of Ostrava.“

Nejstarší syn Boba Marleyho, vlastním jménem David Nesta Marley, jehož přezdívka v jamajském slangu znamená joint, se již jako malý pohyboval okolo otcových The Wailers a po jeho smrti se svými sourozenci založil úspěšnou kapelu The Melody Makers. Ziggy však není jen hudebník, nýbrž komplexní umělec – na svém kontě má i kuchařku, výrobu biopotravin, komiks Marijuanaman nebo album a ilustrovanou knihu pro děti. Právě dětem se Ziggy Marley často věnuje: v přesvědčení, že čím více dětem můžeme dát, tím více sami sebe osvítíme, založil s manželkou nadaci URGE pomáhající chudým dětem nejen na Jamajce.

Ziggy Marley přiletí předat své pozitivní vibrace na další ročník Colours of Ostrava, který se již tradičně uskuteční v unikátním industriálním areálu ostravských Dolních Vítkovic od 18. do 21. července 2018. 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Areál Dolní Vítkovice nabízí i další akce

Umělci:

Místo konání: Areál Dolní Vítkovice

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!