Vánoční LEMARKET představí lokální výrobce a výběr gurmánských specialit

Vánoční LEMARKET představí lokální výrobce a výběr gurmánských specialit 

Od 8. do 10. prosince máte možnost zajít na vánoční trh do pražské Galerie Mánes, kde se představí více než sto prodejců. Osmý ročník LEMARKETU nabízí výběr lokálních tvůrců, kteří zde budou prodávat módu, šperky, kosmetiku či dětské produkty. Akci doplní hostina se specialitami místních prodejců, koncerty nebo taneční vystoupení.

Na vánočním LEMARKETU návštěvníkům představíme největší množství prodejců, které jsme dosud prezentovali. Chceme lidem nabídnout možnost koupit vánoční dárky mimo komerční nákupní centra a věnovat tak blízkým pod stromeček originální dárek vyrobený s láskou a radostí v Čechách či na Slovensku,“ uvedla Elen Šulcová, zakladatelka LEMARKETU.

Od pátku do neděle se v Galerii Mánes představí třeba návrhářka Jana Minaříková, deky z české Tkalcovny, minimalistické kožené výrobky pod značkou Rychter_D nebo Lull Homewear, mladá slovenská značka s domácím oblečením.

Mezi více než dvaceti tvůrci, kteří se na akci představí poprvé, nebudou chybět látkové hračky Pampe, ilustrátorka Ivana Kocmanová, která své kresby ručně vyšívá a prodává pod značkou BRO,  food blogeři Kitchen Story s novou kuchařkou Manželé v kuchyni nebo Pokojovky, projekt prodávající pokojové rostliny.

Podpora dětí z dětských domovů nebo seniorů

Před Galerií Mánes se uskuteční hostina pro všechny, kteří rádi objevují lokální gastro projekty či novinky českých stálic. Ukáže se zde např. onesip coffee, Ambiente s novinkou – kávou Sofee, Tamarind Tree a jejich asijské dim sum knedlíčky, paštiky a masové výrobky Čongrády či sirupy Herbert. Vstup na hostinu je pro všechny zdarma.

Na akci se budou moci návštěvníci zapojit i do charitativní činnosti. Své keramické či textilní výrobky zde bude prodávat chráněná dílna CHIC.KE.PA. Ta dává práci ženám po mateřské dovolené či v předdůchodovém věku, které si těžko hledají zaměstnání. U stánku HoopyGo budou mít zájemci možnost darovat vánoční dárek dětem z dětských domovů či seniorům. Dárkem může být třeba nevyužívaná hračka, kniha nebo oblečení. Dárci dostanou na oplátku slevu 200 korun na půjčení auta od HoopyGo.

V rámci doprovodného programu se návštěvníci mohou těšit na hudební vystoupení zpěvačky Emmy Smetany nebo Itcho Pčelára s kapelou. Zahraje také DJ Pierre Urban a řada menších hudebních projektů. Novinkou jsou vystoupení dětí z dětských domovů.

Foto: archiv LEMARKET

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Galerie Mánes nabízí i další akce

Místo konání: Galerie Mánes

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!