Hudební a improvizační mág Bobby McFerrin se vrací do České republiky. Vystoupí v Praze i Ostravě

Hudební a improvizační mág Bobby McFerrin se vrací do České republiky. Vystoupí v Praze i Ostravě  

Desetinásobný držitel Grammy Bobby McFerrin se po třech letech vrací zpět do České republiky, aby svým fanouškům nabídl show plnou nejen neuvěřitelných hudebních výkonů, ale rovněž energie a improvizace jemu vlastní.

Bobby McFerrin má na svém kontě již patnáct studiových alb, kterých se prodalo více než 20 milionů kopií. Známý je především tím, že boří jakákoliv hudební pravidla. Během toho, co předvádí svůj hlasový rozsah čtyř oktáv, pobíhá i po těch nejslavnějších světových scénách s bosýma nohama. Nachází zcela nové rozsahy, prochází jednotlivými žánry, využívá svých neobvyklých improvizačních dovedností a formuje novotvary. Právě díky tomuto přístupu k hudbě může inspirovat jak a capella zpěváky, tak beatboxery. 

Na vrchol hitparád vyšvihla Bobbyho McFerrina skladby Don’t Worry Be Happy. Podle hudebníka vznikla jen tak mimochodem. Popularita ho však nezaslepila a dál vybrušoval svou výjimečnou techniku. Jeho koncerty jsou dodnes stále plné energie a improvizace, do níž často zapojuje i samotné publikum. “Chci, aby publikum opouštělo sál a zpívalo si druhý den ráno v kuchyních. Rád bych posluchače přivedl k tomu pocitu radosti a svobody, jaký zažívám při zpěvu já,” vysvětlil McFerrin. bo

Bobby McFerrin, jenž stále plní koncertní haly po celém světě, vystoupil v České republice naposledy před třemi lety. Nyní se vrací, aby potěšit nekonečným potenciálem svého hlasu fanoušky hned dvěma koncerty, které odehraje 9. května v pražském Foru Karlín a 10. května v Multifunkční aule Gong v Ostravě. Vstupenky na obě show jsou již nyní k dispozici i internetovém předprodeji. 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Forum Karlín nabízí i další akce

Umělci:

Místo konání: Forum Karlín

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!