Colours 2018: Ostravu rozzáří britský písničkář George Ezra nebo punkové duo Slaves

Colours 2018: Ostravu rozzáří britský písničkář George Ezra nebo punkové duo Slaves 

Příprava dalšího ročníku barevného hudebního festivalu je těsně před Vánoci v plném proudu. Organizátoři představili první interprety, kteří se pokusí získat přízeň vítkovického publika. Seznamu zatím vévodí Británie s Georgem Ezrou a Slaves.

Miláček hitparád George Ezra nebo bláznivá punková dvojice Slaves. Colours of Ostrava 2018 začíná vybarvovat zatím veskrze černobílé omalovánky headlinerů, kteří by příští rok v červenci znovu měli dostat vítkovické publikum.

A jejich úloha nebude jednoduchá. Organizátoři ostravského hudebního svátku nastavili letos velmi vysokou laťkou s účastí Imagine Dragons, Midnight Oil nebo zpěvačky LP (reporty z jednotlivých dnů si můžete přečíst na našem webu). K dvojici britských interpretů, kteří byli aktuálně ohlášeni, pořadatelé už dříve přidali například jamajského muzikanta Ziggyho Marleyho a jeho Melody Makers, zpěvačku Auroru nebo časté návštěvníky České republiky Cigarettes After Sex.

Do světla pozornosti ale ostravští nyní vysouvají umělce z britských ostrovů. Ezra se svým nezaměnitelným hlasem zaujal především skladbami o evropských metropolích. Na vrcholu hudebních žebříčků se ale přece jen usadila spíš píseň Budapest než Barcelona. Rodák z anglického Herefordu zaujal také klipem k singlu Listen to the Man, kde si zahrál představitel filmového Gandalfa či Magneta z X-Menů, herec Ian McKellen. Jak přibližuje ředitelka festivalu Zlata Holušová, Ezra zřejmě v Ostravě představí i zcela nový materiál.

"George Ezra v současné době připravuje druhé studiové album, jehož předzvěstí je aktuální singl Don't Matter Now. Těšíme se, že na Colours of Ostrava představí nejen známé písně, ale právě i nové skladby."

Aspirant na ceny Brit Awards, BBC Music Award nebo Ivor Novello Award předskakoval hvězdnému Samu Smithovi a zářil i na festivalu v Glastonbury.

 

To punkoví Slaves jsou zážitek z úplně jiného soudku. Duo, které příští rok oslaví šesté narozeniny, možná čelí nesmyslné kontroverzi útočící na význam jejich názvu (Slaves=Otroci podle zlých jazyků odkazuje na rasovou nesnášenlivost), na pódiu ale nijak "neOrtelí" a předvádí naopak přímočarý, zuřivě chrlený punk, obohacený o prvky garážového rocku, hardcore a chytlavých bluesových riffů.

Isaac Holman a Laurie Vincent se s debutovým albem Are You Satisfied? vyšplhali na přední místa britské hitparády a byli nominováni na prestižní Mercury Prize. Na své druhé desce potom spolupracovali například s americkým raperem Mikem D nebo Beastie Boys

Další ročník festivalu Colours of Ostrava vypukne 18. července 2018. Čtyřdenní vstupenky jsou již v prodeji.

Foto: Christopher Anderson (George Ezra)

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

SlavesGeorge Ezra
 

Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!