Czech Design Week láká na díla 150 českých i zahraničních designerů

Czech Design Week láká na díla 150 českých i zahraničních designerů 

Třetí ročník týdenní prodejní přehlídky designu se letos z velké části uskuteční v Kampusu Hybernská, zbytek si zájemci prohlédnou v partnerských prostorách zapojených obchodů a dvou galeriích. Od pondělí 27. listopadu do neděle 3. prosince budou k vidění práce 150 návrhářů.

Z českých designerů, vybraných odbornou komisí, se můžete těšit např. na Adam Turečka, Pavla Kopřivu juniora, Martina Tvarůžka, Barboru Gažovou, Cyrila Dunděru, Evu Mafkovou, Vladimíra Staňka nebo Lucii Volkovou. Svou práci na festivalu dále představí světově uznávání zahraniční hosté jako Sebastian Pietkiewitz, Alis Merhaut, Chris Watson Tesselation art a další.

V partnerských prostorách Czech Design Weeku si mohou jeho návštěvníci v době trvání festivalu zdarma prohlédnout expozice nabízející dalších 80 umělců. Tito partneři budou označeni a jsou jimi Galerie 1, 100CLASS Concept Store, dva Koh i noor Store Prague, Leo Macenauer Showroom, Pratique, Vladan Běhal Design Store a The Chemistry Design Store.

Jedním z tuzemských vystavujících je Martin Tvarůžek, absolvent UMPRUM a zlínské katedry designu. Momentálně vede na pražské ČVUT ateliér průmyslového designu, v minulosti se podílel na vývoji desítek produktů, třeba cyklistických přileb, dveřních kování nebo laboratorní techniky.

Podle něj se design od výtvarného umění liší tím, že tvůrce u něj nemusí čekat na svou múzu. „Průmyslový design je cílevědomá činnost, která je součástí vývojového procesu. Designér pracuje na základě přesného zadání a vedle inspirace a talentu jsou jeho vkladem stovky hodin systematické práce. Mě osobně přivedla k tomuto oboru touha měnit věci k lepšímu a vytvářet věci, které budou lidem k užitku,“ uvedl Tvarůžek.

Na akci si budete kromě jeho děl moci prohlédnout třeba světelné instalace z obalů nebo lahví od italské desigerky Daniely Buonvino, udržitelné výrobky, především nábytek a kuchyňské potřeby z berlínské dílny Frau Caze či funkční objekty z Dánska od návrháře Steena Highama.

Foto: Dílo vystavujícího designera Sebastiana Pietkiwicze. Zdroj: archiv Czech Design Week

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Foto: Ateliér Frau Caze. Zdroj: archiv Czech Design WeekFoto: Z ateliéru Buonvino. Zdroj: archiv Czech Design Week
 

Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!