Předvánoční nákupy v poklidném Kampusu Hybernská nabízí dvacátý Mint Market

Předvánoční nákupy v poklidném Kampusu Hybernská nabízí dvacátý Mint Market 

Mezi lokálními i zahraničními designéry a značkami můžete vybírat na výročním MINT: Prague Fashion Marketu, který se uskuteční od 8. do 10. prosince v Hybernské č. 4. Zároveň si na workshopech můžete zkusit vyrobit vánoční dekorace, domácí mýdlo nebo tašku.

V multifunkčních prostorách nedaleko náměstí Republiky a Masarykova nádraží se v prosinci uskuteční dvacáté pokračování Mint Marketu, který pořádá parta nadšenců podílející se i na jiných akcích, jako např. Zažít město jinak nebo Rock For Churchill.

Začali jsme v roce 2010, toto je 20. díl, dvacáté pokračování. Naše akce je bez vstupného, i v tom je rozdíl mezi námi a jinými markety. Šetříme lidem peníze, aby jim zbylo více na nákupy. Jsme pod střechou. Tentokrát v krásné slunné budově plné pokojíčků a chodeb, kde neprší ani nefouká,” uvedl spoluzakladatel akce Zbyněk Hanko.

Vyrobte si vánoční ozdoby nebo recyklovanou tašku

Mezi nákupy mohou zájemci zajít na některý z tvůrčích workshopů, na němž si vyrobí vánoční dekoraci nebo dárky pro své blízké. Páteční odpoledne bude věnováno výrobě adventních věnců s Plantáriem. V pátek i v sobotu si s Krasopiskou popíšete baňky nebo dřevěná kolečka jako vánoční ozdoby, krasopisně nadepíšete jmenovky na dárky nebo napíšete vánoční přáníčka.

Sobotní i nedělní workshopy Já na tom dělám využijí zásoby bannerů, které se během dvacetileté  tradice Prague Fashion Marketů nashromáždily. Návštěvníci si z nich budou moci vyrobit recyklovanou tašku s jejich příběhem.

Na nedělním workshopu Přírodní mýdlo se Anastasia Serdyuk ze Sibiře podělí o pocity a vjemy z dětství, jež zhmotnila do přírodních mýdel, a prozradí tajemství jejich výroby. Vlastnoručně vyrobená voňavá a barevná mýdla si autoři budou moci odnést.

Knížky, hračky i psací pera

Letos se můžete těšit na aktuální módní kolekce značek Jaroslava, Anuk, Design by Lucie nebo Carri Boom, kožené tašky a batohy Eggo, extravagantní šperky Acid Design a Laboka a doplňky od Lovemusic. Ratolestem můžete zakoupit knížky v knihkupectví Baobab nebo Meander, hračky od Pikle nebo měkké dárky u Twinsky. Pánům jsou určeny produkty od Trueman a pera značky Pera Novák.

Do Kampusu Hybernská zamíří také několik zahraničních značek. Streetové trička a mikiny nabídne Plazmalab (Izrael), šperky z drahých kamenů a kovů zase Jewellery by Juna (Velká Británie) nebo Joanna Komorowska Design (Polsko). Až z Malorky na MINT zavítá značka Ez/lab sneakers s unisexovými sportovními botami.

V pátek 8. prosince bude otevřeno od 12 do 19 hodin, v sobotu 9. prosince mezi 10. a 19. hodinou a v neděli 10. prosince od 10 do 17 hodin.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!