Volby amerického prezidenta či propuštění Kajínka. Výstava Czech Press Photo 2017 startuje již zítra

Volby amerického prezidenta či propuštění Kajínka. Výstava Czech Press Photo 2017 startuje již zítra 

Pražská Staroměstská radnice tradičně hostí vítězné i některé neoceněné snímky ze soutěže Czech Press Photo. Téměř pět stovek fotografií a videí od více než 100 autorů letošního 23. ročníku si ve zdejší Křížové chodbě a Rytířském sále můžete prohlédnout do 30. ledna.

Na letošní výstavě Czech Press Photo (CPP) se dočkáte nejenom vítězné Fotografie roku, ale i prací těch, kteří uspěli v jednotlivých kategoriích i dalších neoceněných snímků, které společně mapují uplynulý rok.

Mezi tématy, která se na fotkách objevují, letos nechybí jak domácí, tak i zahraniční události. Patří sem třeba změny, které v uplynulých měsících proběhly v Turecku, průběh voleb nového amerického prezidenta či problémy, jež hýbou oblastí Blízkého východu.  Z domácích témat výstava ukazuje například propuštění Jiřího Kajínka nebo portréty nedávno tragicky zemřelého herce Jana Třísky při natáčení jeho posledního filmu Po strništi bos.

Jiné kategorie Czech Press Photo nabízí i snímky z okrajových témat – např. Každodenní život, Umění a kultura, Sport či Lifestyle. Návštěvníci se mohou těšit na fotografie indiánů z amazonského pralesa nebo snímky psů, kteří pomáhají opuštěným lidem. Řada snímků je prezentována i na obrazovkách.

"Do letošního ročníku prestižní soutěže Czech Press Photo se přihlásil rekordní počet autorů. Mezinárodní porota hodnotila práce 482 fotografů s trvalým bydlištěm v České a Slovenské republice s celkovým počtem 7277 fotografií. Videosekce se zúčastnilo 26 autorů celkovým počtem 56 videí," uvedl mluvčí výstavy Radek Polák.

Výstava bude otevřena denně od 10 do 19 hodin. Vstupné činí 150, snížené 70 korun. 

Foto: © Petr Zbranek, Deník (nominace). Zdroj: archiv CPP

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Staroměstská radnice nabízí i další akce

Místo konání: Staroměstská radnice

Další novinky z umění

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!