Praha se opět dočká ruského souboru Moscow City Ballet. Doveze Čajkovského Labutí jezero

Praha se opět dočká ruského souboru Moscow City Ballet. Doveze Čajkovského Labutí jezero  

Po dlouhé přestávce se do české metropole vrátí baletní soubor Moscow City Ballet, který založil vynikající choreograf Victor Smirnov-Golovanov. V prosinci předvede českému publiku jedno z nejslavnějších baletních představení - Labutí jezero.

Baletní představení se uskuteční 22. prosince v pražském Kongresovém centru. Návštěvníci se mohou těšit nejen na vynikající taneční výkony, ale rovněž na skvělé kostýmy, imponující choreografie, magickou světelnou show i kouzelnou scénografii. Vzrušení a emoce, které proudí z představení, jsou zážitkem i pro ty, kteří nemají tanec v oblibě.  

V posledních letech zhlédly představení souboru Moscow City Ballet desítky tisíc lidí po celém světě. Jejich inscenace se vyznačuje velkou profesionalitou a precizností, která je důkazem toho, jak hodně Rusové balet milují. “To ve mě žijí všichni hrdinové baletů. To já jsem Klárou, Princem, Myším králem… To vše žije ve mně,” řekl kdysi zakladatel baletního souboru Victor Smirnov-Golovanov

Labutí jezero P. I. Čajkovského je o boji dobra se zlem a o síle lásky a citu překračující hranice života a smrti. Diváky učarují nejen skvělé choreografie, ale rovněž podmanivá hudba. “Kouzelné valčíky, hrdé rytmy polonézy, ohnivý španělský tanec a čardáš plný temperamentu diváky hypnotizují a navozují neobyčejnou náladu,” lákají organizátoři. V hlavních rolích vystoupí Yulia Zhuravleva, Liliya Oryekhova, Daniil Orlov, Talgat Kozhabaev a Dzmitry Lazovik.  

Vstupenky jsou k prodeji v internetovém předprodeji. Zájemci je seženou v cenovém rozpětí od 590 do 990 korun.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Kongresové centrum Praha nabízí i další akce

Místo konání: Kongresové centrum Praha

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!