Velkou přehlídku tvorby Josefa Lady chystá Galerie Tančící dům

Velkou přehlídku tvorby Josefa Lady chystá Galerie Tančící dům 

Výstava Sedmičky Josefa Lady připomene 130. výročí narození a 60. výročí úmrtí tohoto významného českého umělce. V prostorách pražské Galerie Tančící dům bude umístěno 400 děl, z nichž některé budou vystaveny vůbec poprvé od roku 1957. Expozice bude k vidění od 15. listopadu do 1. dubna.

Obsáhlý vhled do Ladovy umělecké tvorby i osobního života přinese nová výstava Sedmičky Josefa Lady, která je největší přehlídkou jeho děl za posledních deset let. Ve čtyřech patrech Tančícího domu budou vystavena Ladova nejslavnější výtvarná díla, interaktivní exponáty i jeho osobní věci.

Výstava je symbolicky umístěna v Tančícím domě, který stojí v oblasti Podskalí, části Prahy mezi Jiráskovým náměstím a Výtoní, kde Josef Lada žil. Jsme rádi, že po delší době opět můžeme představit jeho dílo v celé šíři, zvláště v souvislosti s letošními výročími,“ vysvětlil vnuk umělce Josef Lada, který je jedním z kurátorů výstavy.

Výstava nabídne tvorbu Josefa Lady i náhled do jeho soukromého života. V prvním patře a druhém podzemním podlaží Tančícího domu budou k vidění Ladovy obrazy. První podzemní podlaží představí tvorbu pro děti včetně dětské ilustrace, promítání pohádek a řady interaktivních exponátů. V přízemí galerie budou vystaveny osobní věci Josefa Lady včetně jeho pracovny a rodokmenu. Expozice představí i méně známou tvorbu Josefa Lady, především z oblasti karikatury a ilustrace.

Foto: archiv Galerie Tančící dům

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Místo konání: Tančící dům

Další novinky z umění

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!