Prague Cake Festival láká milovníky sladkého na klasické i netradiční dezerty

Prague Cake Festival láká milovníky sladkého na klasické i netradiční dezerty 

Hotel Pyramida v Praze se v sobotu 11. listopadu promění ve sladký ráj. Na třetím ročníku Prague Cake Festivalu si na své přijdou milovníci dortů, koláčů, muffinů, cupcakes nebo makronek. Téměř tři desítky vystavovatelů zde představí své speciality mezi 10. a 19. hodinou.

Prague Cake Festival je originální, neřídíme se totiž žádnými konvencemi nebo předsudky. Návštěvníkům představíme všechny možné druhy zákusků, za nimiž stojí stovky různých chutí, způsobů příprav, filozofií a ingrediencí.

Na své si přijdou příznivci klasických českých zákusků, francouzských specialit, trendy veganských chutí, ale také mlsouni s bezlepkovou dietou. Návštěvníci tak mohou ochutnat od všeho něco a sami se rozhodnout, jaký dort je pro ně ten jeden jedinečný,“ uvedla organizátorka akce Kristýna Stejskalová.

Festival slibuje mezinárodní kulinářský zážitek – na jednom místě vedle sebe najdete francouzské éclaires a makronky, tradiční anglické koláče, rakouský sacher, americké donuty, tradiční ruské dorty, české rakvičky a špičky nebo japonské frushi. Kromě tradičních zákusků se mohou návštěvníci těšit na nejnovější trendy jako donuty, ručně malované perníčky, brownies nebo cakepops.

Živé zdobení dezertů i tombola

V rámci doprovodného programu se můžete těšit vedle spousty soutěží také na živé zdobení perníčků, dortů, cupcakes, modelování figurek, výrobu pralinek nebo barmanskou show. Chybět nebudou ani dětské dílny a tombola o sladké ceny, která bude losována třikrát denně.

V ceně základní vstupenky (v předprodeji za 200, na místě za 250 Kč) je vstup do prostor od 10.30 hodin, doprovodný program a 5 degustačních porcí, které mohou návštěvníci vyměnit za ochutnávky u libovolných vystavovatelů. Studenti, senioři a ZTP mají slevy na vstupenky koupené na místě, cena bude 200 Kč jako v předprodeji.

VIP vstupenka zahrnuje vstup do prostor již od 10 hodin, doprovodný program, welcome drink a 10 degustačních porcí. Počet VIP vstupenek je omezen a je možné je koupit pouze v předprodeji za 370 Kč. Mimo degustací mohou návštěvníci zakoupit zboží přímo od vystavovatelů za zvýhodněné festivalové ceny.

Foto: archiv Prague Cake Festival

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Foto: archiv Prague Cake FestivalFoto: archiv Prague Cake Festival
 

Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!