Již zítra startuje Severský filmový podzim. Nabízí výběr ze skandinávské a pobaltské kinematografie

Již zítra startuje Severský filmový podzim. Nabízí výběr ze skandinávské a pobaltské kinematografie  

Severský filmový vítr se prožene pražským kinem Lucerna již ve čtvrtek 9. listopadu. Návštěvníky láká na mrazivá dramata i na vydatnou dávku severského humoru.

Festival Severský filmový podzim odstartuje ve čtvrtek v sále kina Lucerna velvyslanec Dánského království v České republice Ole Frijs-Madsen. Prvním festivalovým snímkem letošního ročníku se stane drama Kráčej se mnou režisérky Lisy Ohlin vyprávějící příběh zraněného vojáka, kterému při rekonvalescenci pomáhá baletka Sofie. Ta ho zavede do divadelního prostředí, které ho začíná stále více fascinovat.  

Festival zaútočí ale také na divácké bránice. Připravuje totiž mimo jiné i projekci švédské komedie Deník darebáka, jež vypráví příběh kriminálníka Metina, jehož soukromý deník se dostane do rukou nakladatele, který se ho rozhodne zveřejnit. Příběh mladé Sofie a její sestry, jenž je plný násilí, zneužívání a vykořisťování ze strany Sofiina nevlastního otce, přiblíží snímek Život pod psa. Jediným zástupcem islandské kinematografie se pak stane romantické drama Reykjavík. Popisuje život mladého páru hledajícího si byt v islandském hlavním městě.  

Pořádnou dávku severského humoru chystá pro návštěvníky švédská komedie Kyselé Vánoce a fanoušci pobaltské kinematografie by rozhodně neměli zmeškat litevský snímek Výletnice o desetileté dívce, které se podařilo uniknout z deportačního vlaku. Stále ale nemá vyhráno, jelikož se musí dostat z ledové Sibiře zpět do své rodné Litvy. A cesta dlouhá 6 000 kilometrů právě začíná.  

Vstupenky na festival jsou k zakoupení v internetovém předprodeji či na pokladně kina Lucerna. Vstupné činí 120 korun na jeden film. Pří zakoupení více než pěti vstupenek na různé festivalové snímky je možno požádat o dvacetiprocentní slevu.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Místo konání: Kino Lucerna - Praha

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!