Festival Filmasia oslaví dvacáté výročí Hongkongu filmovými projekcemi a bohatým doprovodným programem

Festival Filmasia oslaví dvacáté výročí Hongkongu filmovými projekcemi a bohatým doprovodným programem  

Festival asijských filmů Filmasia oslaví během svého 13. ročníku významné kulaté výročí hongkongské kinematografie. Pro návštěvníky připravuje nejen zajímavé filmy, ale rovněž návštěvy mnoha inspirativních hostů.

Festival Filmasia proběhne ve dnech od 6. do 12. prosince v pražských kinech Lucerna a Ponrepo. Kromě snímků chystá pro své návštěvníky zajímavý doprovodný program. “Ku příležitosti oslav 20 let hongkongské kinematografie od předání bývalé kolonie Číně přivítá Filmasia světové hosty, kteří se navíc postarají o bohatý doprovodný program,” lákají organizátoři festivalu. 

Do Prahy tak díky festivalu dorazí režiséři Derek Kwok a Clement Cheng, jež dovezou snímek Chrabří bojovníci. Spolu s představitelem hlavní role Teddym Robinem film uvedou. Kromě toho se postarají také o festivalovou masterclass. Návštěvníci se dočkají rovněž semináře o hongkongském filmu, kterého se ujme jedna z nejvýraznějších osobností asijské kinematografie Roger Garcia. Další masterclass proběhne pod taktovkou producenta snímku Made in Hong Kong Daniela Yu. Vstupné na doprovodný program je pro všechny zájemce zdarma. 

Kromě hongkongské kinematografie se festival zaměří také na tu jihokorejskou. Celý program zahájí 6. prosince nejvýdělečnější film z Jižní Koreje Taxikář ze Soulu. Během dalších festivalových dnů se mohou návštěvníci těšit na historické drama Pevnost, na krimi thriller V.I.P či na akčňák The Villainess. Korejskou část pak festival zakončí velkolepým snímkem Útěk z Hašimy. Hongkong kromě zmiňovaného filmu Chrabří bojovníci nabídne mysteriózní drama Volavka či sci-fi Bdělé sny

Celý festival pak v úterý 12. prosince zakončí snímek Made in Hong Kong. “Jsme velice potěšeni, že je v programu rovněž restaurovaná 4K verze průkopnického nezávislého filmu Made In Hong Kong režiséra Fruit Chana,” říká host festivalu Roger Garcia, “je nasnadě, že právě tento stěžejní film, jenž vznikl v roce 1997, spatřil obnovené světlo světa digitálních projekcí v roce 2017.” Kompletní program je ke zhlédnutí na oficiálních stránkách festivalu

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Místo konání: Kino Lucerna - Praha

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!