Světoví šipkoví matadoři i česká špička se sejdou v Praze pod jednou střechou. Chystá se Prague Darts Masters

Světoví šipkoví matadoři i česká špička se sejdou v Praze pod jednou střechou. Chystá se Prague Darts Masters   

Pět zápasů a osm špičkových hráčů šipkového sportu z Česka i ze zahraničí. To bude Prague Darts Masters 2018, první podobná událost ve střední a východní Evropě.

Světová špička i tuzemští hráči se sejdou 23. února 2018 na pódiu PDC (Professional Darts Corporation) v pražské Sportovní hale Královka. Diváci se dočkají nejen souboje šipkových hvězd mezi sebou, ale také zápasů dvojic, kterých se zúčastní čeští reprezentanti Karel Sedláček, František Humpula a Michal Kočík.  

A na koho ze světových hvězd se mohou návštěvníci těšit? Do Prahy příští rok dorazí třeba světová jednička a aktuální mistr světa Michael van Gerwen. Chybět ale nebude ani jeho reprezentační kolega a pětinásobný mistr světa Raymond van Barneveld či finalista nedávného World Grand Prix a vítěz European Darts Championship Simon Whitlock. Spolu s nimi se představí jeden z nejoblíbenějších hráčů všech dob Wayne Mardle. Celou akci navíc doprovodí vůbec nejuznávanější šipkový caller Russ Bray se svých typickým chraplákem. V rozhodování o zápasech se bude střídat s Georgem Noblem

“Šipky jsou aktuálně nejrychleji se rozvíjejícím sportovním odvětvím, což dokládají nejen na dlouhé měsíce dopředu vyprodaná hlediště, ale také letošní rozšíření světové série do USA, Číny a Německa,” lákají organizátoři na akci, “ve Velké Británii, Holandsku nebo Německu se šipky hrají v obrovských halách před více než 15 tisíci diváky.” I v České republice obliba šipek neustále stoupá. A právě stále větší fanouškovskou základnu chtějí organizátoři Prague Darts Masters potěšit. 

Důvodem neobvykle stoupající popularity šipek jsou velké turnaje, které jsou pověstné elektrizující atmosférou v tisícových halách. Tu vytváří kromě hráčů především bavící se fanoušci. Popěvky, hesla, melodie i rituály jsou nedílnou součástí každého zápasu.

“Fanoušci v pestrobarevných kostýmech zpívají, tančí a zvedají ruce. Tato masa lidí pak vytváří pro hráče neopakovatelnou atmosféru srovnatelnou snad jen s vyprodanými fotbalovými stadiony,” dodávají organizátoři. Bude takhle vypadat i pražský zápas? Můžete se přesvědčit sami. Předprodej vstupenek startuje v pátek 3. listopadu v 17 hodin v síti Ticketstream!

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

(1 hodnocení) A co tvé hodnocení?