Průřez současným evropským komiksem nabídne nový pražský festival FRAME

Průřez současným evropským komiksem nabídne nový pražský festival FRAME 

První listopadový víkend bude pražské Karolinum hostit nový Frame Prague Comics Art Festival. Veřejnosti se zdarma představí bohatá produkce ze světa alternativního komiksu, zinů a ilustrací. Akci pořádá polské nakladatelství Centrala společně s No Ordinary Heroes.

Přes 40 vystavovatelů nabídne od 3. do 4. listopadu na zbrusu novém festivalu ukázku evropského komiksu a autorské tvorby. Cílem akce je propojení lokálních a mezinárodních autorů s domácím publikem.

Vstup na festival i většinu doprovodného programu je pro návštěvníky zdarma. Ten bude zahrnovat workshopy pro děti i dospělé, dílnu s nakladatelstvím Bylo Nebylo, s autorkou knihy Obrazy světa Terezou Říčanovou, polským autorem Tomaszem Samojlikem nebo masterclass s Kamilem Macejkem.

Součástí festivalu je i řada přednášek a panelových diskuzí s domácími i zahraničními hosty. Představí se festival z Budapešti Ukmukfukk Zine Feszt, spolek Ašta Šmé s projektem Nejisté domovy, zakladatelé soutěže pro začínající ilustrátory Start Award z Holandska a profesorka Martha Kuhlman z USA.

Vrcholem pátečního festivalového dne bude vyhlášení vítěze mezinárodní soutěže o nejlepší krátký komiks do 10 stran na téma Wake Up a také křest antologie z vybraných komiksů. Festivaloví hosté z Polska, autoři Marianna Sztyma (Prázdnota), Tomasz Samojlik (Včelař Ignat a poklad pralesa) a Zavka (Hladový Jeníček a nenasytná Mařenka) zde pokřtí tři nové komiksy v češtině.

Foto: archiv FRAME Festival

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Foto: archiv FRAME Festival
 

Mohlo by se ti líbit...

Místo konání: Karolinum

Další novinky z umění

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!