Scénky Kaisera a Lábuse ožijí na prknech pražského Divadla Kalich

Scénky Kaisera a Lábuse ožijí na prknech pražského Divadla Kalich 

Nové divadelní představení Jak Kubrt se Sněhurkou jeli vlakem, které je složené ze slavných scének komediální dvojice Oldřich Kaiser – Jiří Lábus, má premiéru v úterý 24. října v Divadle Kalich.

Nová inscenace obsahuje všechny oblíbené scénky z dnes již kultovního pořadu Možná přijde i kouzelník a porevoluční Ruské rulety i několik bonusů navíc. Doprovázet je budou autorské písničky partnerky Oldřicha Kaisera, Dáši Vokaté, a také improvizace obou hlavních protagonistů.

Když jsme scénky před nějakými třiceti lety vymýšleli, vůbec by nás tenkrát nenapadlo, že je budou diváci chtít vidět ještě v roce 2017,“ nechal se slyšet Jiří Lábus. „Televize je celá ta léta dokola opakují,“ poznamenal Oldřich Kaiser.

 

Další prostředí, kde dnes skeče žijí, je internet. Z toho, přiznám se vám, nemám zrovna radost. Kolikrát mě samotného překvapí, kde všude na mě vykouknou, aniž bych je hledal. Je zvláštní, že čím větší volovina, tím víc ji mají lidi v paměti a chtějí se na ni neustále koukat,“ dodal.

Scénky prý dvojice zásadně nepředělává, ale zato dává prostor improvizaci. „Publikum to zatím ještě moc neví, nicméně bude dotvářet nezanedbatelnou část večera. Spíš než scénář představení máme harmonogram,“ uvedl Lábus. „Dopředu máme danou a nazkoušenou hrubou stavbu. Až na jevišti přijdou obkladačky, podlahy, stropy… A ty můžou být každou reprízu jiné,“ vysvětlil Kaiser.

Foto: archiv Divadla Kalich

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Foto: archiv Divadla KalichFoto: archiv Divadla KalichFoto: archiv Divadla Kalich
 

Mohlo by se ti líbit...

Divadlo Kalich nabízí i další akce

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!