Na pátém FotoExpu zazářil Karbus, šokoval Jedinák a překvapila Kerestešová

Na pátém FotoExpu zazářil Karbus, šokoval Jedinák a překvapila Kerestešová 

Největší fotografický veletrh v Česku FotoExpo se letos konal v sobotu 21. října v pražském Národním domě na Vinohradech. Na čtyři desítky známých fotografů zde představilo svou tvorbu či vedlo zajímavé workshopy.

Deset hodin patřil prostor Národního domu na Vinohradech na pražském náměstí Míru profesionálním i amatérským fotografům. Vybírat mohli z bohatého programu, který zahrnoval besedy spojené s představením tvorby, workshopy, firemní prezentace výrobců fotoaparátů, křty publikací o tuzemském fotografování i výstavy několika autorů.

Zlatým hřebem odpoledního programu se jednoznačně stala beseda George Karbuse dlouhodobě pobývajícího v západní části Irska, který zde prezentoval své úchvatné snímky oceánů a jeho zvířecích obyvatel.

Neméně pozornosti měl i Jan Šmíd věnující se panoramatické fotografie krajiny, jehož snímky zachycující polární záři také budí velký obdiv. Příjemným překvapením byla výstava známé herečky Andrey Kerestešové (provdané Růžičkové), na níž představila působivé portréty afrických dětí bez domova.

Davy přilákala beseda Petra Jedináka, na níž měl prezentovat své „dekadentní fotografie“. Bývalý fotograf časopisu Reflex, pro nějž pracoval celých sedmnáct let, se od portrétních snímků k interview dostal až k erotickým fotografiím hraničících s pornografií. Obrazy svázaných osob nebo žen při orgasmu (které ale patřily k těm méně obscénním z předvedených) někomu povytáhly obočí, jinému vyrazily dech.

Uvolněné atmosféry letošního ročníku festivalu FotoExpo se podle organizátorů zúčastnilo přes šestnáct set příznivců fotografování. 

Foto: archiv FotoExpo

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Výstava Andrey Kerestešové. Zdroj: archiv FotoExpoStánek společnosti Nikon. Zdroj: archiv FotoExpo
 

Mohlo by se ti líbit...

Národní dům na Vinohradech nabízí i další akce

Další novinky z umění

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!