Sex, drogy a Amsterdam

Sex, drogy a Amsterdam 

Nebudeme si nalhávat, že mladí lidé cestují do Amsterdamu za památkami, muzei a romantickými procházkami kolem kanálů. Někteří možná ano, ale velkou část této dovolené tvoří návštěva nějakého coffee shopu a nakouknutí do Red Light Distriktu. Nechci, aby tento článek vyzněl jako nějaké nabádání na užití lehkých drog, spíše bych se s vámi chtěla podělit o detaily, které je dobré znát, když se do Amsterdamu vydáte a nebude to za památkami.

Red Light District leží podél kanálů Achter Burgwal a Oudezijds Voorburgwal a jedná se o centrum erotiky a legální prostituce. Procházíte kolem neonově osvětlených výkladních skříní, kde vidíte obnažené dívky a ženy ve svých mini-pokojíčkách a ty vás lákají na krátké povyražení. Za pronájem této výkladní skříně platí městu daně stejně jako ostatní živnostníci. Je zde spousta žen různého věku a vzhledu (sem tam i dost bizardního). Ceny jsou od 40 eur, přes den jsou nižší, ale tomu odpovídá i kvalita nabízených kurtizán (většinou starších žen v domácnosti). Prostitutky se nesmí fotit a každá má svého bodyguarda, který má právo ihned zasáhnout, dělo by se v pokojíčku něco nevhodného. Kromě těchto uliček lásky je zde nespočet obsáhlých sex shopů, kde si také můžete udělat radost a koupit malý suvenýr.

Coffee shopy proslavily Nizozemsko ve světě víc než tulipány a větrné mlýny. Je to tolerovaný prodej lehkých drog, jako je marihuana a hašiš. Nebojte se nechat si poradit od personálu. V případě magických koláčků berte v úvahu, že účinek se může dostavit až za hodinu i dvě, což mnoho začátečníků svádí k tomu, aby si dali další koláček chvíli poté, co spořádali první. Kouřit konopné produkty je povoleno pouze uvnitř těchto coffee shopů, venku na ulici je to zakázáno. Prodávají zde širokou škálu buď již předem ubalených jointů, které jsou v menu rozděleny podle země původu nebo gramy čisté trávy a hašiše k ubalení. Neprodávají žádný alkohol, takže si můžete objednat nějaké nealko a popřemýšlet o výběru z širokého menu názvů konopí.

Obecně lze říci, že cena jednoho jointu se pohybuje kolem 7 euro. Nejznámějšími jsou Jack Herer a White Widow. Riziko spojené s konopnými produkty je provokace vzniku skrytého duševního onemocnění a toxické psychózy. Nebylo neobvyklé vidět zkouřené jedince, kteří se chtěli střemhlav vrhnout do kanálu. A častý zvuk projíždějících sanitek mě utvrdil v tom, že dobrého po málu, a proto doporučuji si joint rozdělit mezi více lidí, nebo prostě kouřit po částech. Z této oblasti si žádné suvenýry nevozte, na letišti by vám je zabavili a ani němečtí celníci by nebyli nadšeni.

Levné letenky z Prahy do Amsterdamu a zpět můžete najít zde.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Sex, drogy a AmsterdamSex, drogy a AmsterdamSex, drogy a Amsterdam
 

Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!