Fotoexpo již v sobotu nabídne workshopy, přednášky i slavnostní křty

Fotoexpo již v sobotu nabídne workshopy, přednášky i slavnostní křty  

Amatéři, zapálení fandové i profesionálové - ti všichni se sejdou v sobotu 21. října v Národním domě na Vinohradech, aby se zúčastnili festivalu současné fotografie FOTOEXPO 2017. Jeho organizátoři pro ně totiž chystají inspirativní workshopy, přednášky a ukázky techniky těch nejznámějších značek.

Již pátý ročník veletrhu a současné fotografie FOTOEXPO 2017 letos láká mimo jiné na slavnostní křty třeba knihy Kompozice v digitální fotografii pohledem dvaceti pěti českých fotografů. Na nich svou osobní účast potvrdilo přes padesát předních fotografických osobností. Národní dům na Vinohradech tak zaplní více než devadesát ikon české a slovenské fotografie. S nimi si mohou návštěvníci popovídat, nechat si poradit nebo třeba získat autogram. Na festivalu pak pokřtí Jan Svoboda své nové kalendáře. 

A koho se návštěvníci dočkají? O své triky se podělí svatební, reportážní a filmový fotograf Vojtěch Hurych. “Jsem fotograf, který zahořel láskou k lidským příběhům. Fotím, abych vyprávěl. Vyprávím, abych dělal radost,” vysvětlil základní princip své práce fotograf, který získal v roce 2016 cenu Czech Press Photo v kategorii Umění. Zmiňovaný Jan Svoboda se během svého workshopu zaměří na akt a krásu ženského těla. O zkušenosti ze svých cest se s návštěvníky podělí Martin Kamín, organizátor fotoexpedic a fotograf. 

Celkem si organizátoři připravili pro návštěvníky více než 40 besed, workshopů a audiovizuálních projekcí. Svou nejnovější techniku odprezentuje 40 předních značek fotografické techniky a příslušenství. Ani tento rok nebudou chybět tematické lokace s možností volného fotografování exotických a glamour modelek a ke zhlédnutí budou projekce fotografií zahraničních umělců. 

Kompletní program je k dispozici na oficiálních webových stránkách festivalu. Základní vstupné na veletrh činí 250 korun, na některé workshopy je nutné koupit ještě zvláštní vstupné.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Národní dům na Vinohradech nabízí i další akce

Další novinky z umění

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!