Česká kapela 3day vydává své debutové album Fu(c)k T den

Česká kapela 3day vydává své debutové album Fu(c)k T den 

Nadějná pop rocková skupina 3day posílá do světa svou první desku s odhodláním rozbít pochmurný podzim chytlavými rytmy a melodiemi.

„Na počátku stála myšlenka, že bychom chtěli udělat CD, na které budeme hrdí," popisuje kytarista Erik Schneider začátky prací na prvním albu 3day. „Nebyl to zrovna jednoduchý úkol. Bylo potřeba složit nejen kvalitní písně, ale zároveň si také najít producenta, jenž bude pro naše nahrávky doslova žít,“ dodává.

Proces skládání, během nějž se muzikanti brodili bahnem absentující múzy či záplavou nepoužitelných nápadů, trval více než dva roky. „Chtěli jsme přijít se skladbami, ke kterým se budou lidé vracet. A to není zrovna lehký úkol,“ objasňuje Erik Schneider. Příprava desky se tak protáhla. „Nakonec jsme dali dohromady zhruba patnáct písní, které jsme považovali za ty nejvydařenější. Stále jim však chyběl šmrnc. Ten přišel až s tím správným producentem,“ vysvětluje kytarista 3day.

Jím se stal proslulý Milan Cimfe. „Když jsme mu poslali naše skladby a následně od něj dostali zpětnou vazbu, bylo nám jasné, že jsme našli toho správného člověka,“ říká Erik Schneider. Bez dlouhého přemýšlení sbalili spolu s ostatními členy formace nástroje a vyrazili do nahrávacího studia Sono Records, kde v minulosti nahrával David Bowie, nebo kde vznikl oscarový song Falling Slowly. Podle kytaristy 3day tam na vás dýchne výjimečná atmosféra. „To místo v nás vzbuzovalo velkou pokoru a respekt. Pocit navíc umocnily všechny platinové a zlaté desky i jiná ocenění, která nás přivítala u vstupu. Hned nám bylo jasné, že jsme se dostali někam, kde se rodí zázraky.“

Setkání skupiny se samotným mistrem zvuku Milanem Cimfem nebylo jiné. „Již před samotným nahráváním dokázal navodit skvělou atmosféru, jež díky němu vydržela po celou dobu,“ líčí Erik Schneider a zároveň dodává, že teprve samotný pracovní proces v plné parádě ukázal, proč je studio tak věhlasné. „Právě tam dostaly naše písně ten správný šmrnc. Nejrychlejším člověkem na světě není Usain Bolt, ale Milan Cimfe,“ směje se. „Tempo, s nímž sype nápady a dokáže zpracovávat nahrávané stopy, je neuvěřitelné. To se musí zažít.“

Výsledkem jejich vzájemné spolupráce je deska Fu(c)k T den, která čítá deset různorodých písní. Přijdou si na své ti, kteří mají rádi svižnější tempo a úderné rockové rify, ale také lidé, jež si u něčeho klidnějšího oddechnout. Album nabízí hudbu, která protne deštivý podzim a pozvedne náladu každému, na koho padne v tomto obdob splín. „Věříme, že se nám skrze skladby podaří okolí předat všechno úsilí a radost, kterou jsme do jejich tvorby vložili,“ dodává Erik Schneider.

Album Fu(c)k T den si můžete zakoupit v digitální podobě na Supraphonu či na oficiálních stránkách kapely.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!