Milk battle, cuppingy, workshopy. Takový byl Prague Coffee Festival 2017
Šestý ročník největšího festivalu kávy v tuzemsku se uskutečnil o víkendu 14. až 15. října v Kampusu Hybernská. Program byl skutečně bohatý, od přednášek kávových odborníků přes nejrůznější workshopy až po cuppingy vybraných kaváren a pražíren.
Hipsterská atmosféra nedávno otevřeného prostoru nedaleko náměstí Republiky, Kampusu Hybernská, byla pro kávový festival jako stvořená. Není divu, že se jeho sobotní část vyprodala do poslední vstupenky.
V rámci akce se prezentovalo celkem dvaačtyřicet českých i zahraničních pražíren a také šestnáct kaváren.
Návštěvníci měli možnost sledovat milk battle, tedy soutěž v kreslení mléčnou pěnou do kávy, zúčastnit se profesionálních degustací, tzv. cuppingů, nebo zajímavých workshopů, kde se dozvěděli podrobnosti o nejrůznějších způsobech přípravy kávy nebo si procvičili své senzorické dovednosti.
Probíhaly i přednášky a diskuze, mimo jiné o tom, jak zacházet s odpadem v kavárnách či jak se daří tuzemským mikropražírnám.