Carrollova Alenka se vrátila na prkna Hybernie. Děti baví i poučí

Carrollova Alenka se vrátila na prkna Hybernie. Děti baví i poučí 

Pád do králičí nory je v Hybernii milou lekcí a zábavnou taškařicí pro děti a dospělé. Zpívá králík, houseňák i tatínci.

Slavná Alenka z knihy Lewise Carolla v Hybernii znovu padá do králičí nory. Dětské představení se vrátilo na divadelní prkna v další sezóně a znovu sází na uvolněnou modernější verzi známé pohádky a velký prostor pro všechny zábavné charaktery.

Ty mají na scéně dostatek času a děti si postavy snadno zapamatují. Od spěchajícího králíka a Kloboučníka až po Houseňáka nebo Srdcovou královu stínající všem hlavy. Muzikál Alenka v kraji zázraků ale patří také uším a očím dospělích, kteří nefungují jen jako nutný doprovod. I oni se totiž pobaví. Ať už jde o narážku na komiku prezidentského mluvčího nebo paralelu pohádky se skutečným světem.

Kouzla v představení také ocení všechny sociodemografické skupiny. Pod taktovkou iluzionisty Pavla Kožíška jde o bezchybnou demonstraci chytrého použití magie bez zbytečných projekcí nebo efektů, které tak zatěžují některé z dnešních muzikálů. A kde scházejí kouzla, prolamují postavy tzv. čtvrtou stěnu a vyzývají ke spolupráci samotné děti. A to je mnohdy víc než zatraceně dobrá iluze.

Symbolika celého představení poté patří sdílení pódia matkou a dcerou. Tedy v hlavní roli – a slušném výkonu – zpívající a hrající Anně Julii Slováčkové a Dagmar Patrasové, která ztvárnila Bílou královnu.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!