Hooverphonic se vrací do Prahy. Za doprovodu orchestru zahrají své největší hity

Hooverphonic se vrací do Prahy. Za doprovodu orchestru zahrají své největší hity 

Belgičtí retro futuristé Hooverphonic se 29. října vrátí do České republiky. V pražském Lucerna Music Baru se představí ve speciálním rozšířeném složení doplněném o orchestr, ve kterém zahrají ty největší hity skupiny.

Mad About You, Jackie Cane, Eden či 2 Wicky – to je jen několik hitů belgické skupiny Hooverphonic, jež zazní i na jejich pražském říjnovém koncertě. Ty největší hity za více jak deset let tvorby kapely i dvě zbrusu nové písně z připravovaného alba navíc zahrají v doprovodu orchestru.

I když ji stále někteří žánrově přiřazují k trip hopu, baskytarista a producent Alex Callier, jenž je součástí Hooverphonic, upřednostňuje termín „retro futurismus“. Hudba skupiny, ve které je vedle Alexe druhým tvůrčím mozkem také kytarista Raymond Geerts, se vyznačuje spojením smyčcových nástrojů a zpěvu.

Za více než deset let na hudební scéně se v Hooverphonic vystřídalo hned několik zpěvaček, jako Liesje Sadonius, Geike Arnaert či Noémie Wolfs. Zatím poslední album In Wonderland, které vyšlo minulý rok, dokonce kombinuje hlasů hned několik – mužských i ženských. Čeští fanoušci se však mohou těšit i na dvě zbrusu nové skladby z aktuálně připravovaného alba.

Hooverphonic vystoupí v pražském Lucerna Music Baru 29. října. 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Umělci:

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!