Britský experimentátor Fink přiveze do Česka nové album. Vystoupí v Praze i Brně

Britský experimentátor Fink přiveze do Česka nové album. Vystoupí v Praze i Brně 

Britský písničkář s nezaměnitelným hlasem Fink přijede do České republiky. Svou novou desku s názvem Resurgam představí českému publiku hned dvakrát – 17. října na brněnské Flédě a o den později v pražském klubu Roxy.

Neotřelé spojení folku, rocku, blues a elektroniky – za tím vším se schovává Finn Greenall alias Fink, britský experimentátor čerpající z elektroniky a ambientu, který letos na podzim vystoupí v České republice. S sebou přiveze své nové album Resurgam, které vyšlo 15. září. Čeští fanoušci si jej mohou přijít naživo poslechnout buďto do pražského klubu Roxy nebo na brněnskou Flédu.

Nová deska vznikala v londýnském studiu Assault & Battery pod rukama producenta Marka Ellise zvaného Flood, který má již na svém kontě spolupráci s Nickem Cavem, U2 či například Foals. Z prvních zveřejněných nahrávek je zřejmé, že půjde o více než zajímavé album, propojující těžké basové linky s něžným a zároveň silným zpěvákovým hlasem.

Název Resurgam je převzat z latinského nápisu na kapličce ve Finkově rodném Cornwallu. „Ztělesňuje nezkrotného a nepoddajného ducha nových písní a myšlenku věčného návratu, který provází celou desku,“ vysvětluje Sabina Coufalová z klubu Fléda. Na albu se kromě samotného zpěváka podílel i baskytarista Guy Whittaker a kytarista, bubeník a prozaik Tim Thornton, kteří s Finkem pravidelně spolupracují.

V rámci České republiky vystoupí Fink se svým novým albem dvakrát – 17. října na brněnské Flédě a 18. října v pražském Roxy. 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Umělci:

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!