Pražskou tržnici provoněly vietnamské lahůdky. Foodfest Ochutnej Vietnam lákal i na doprovodný program

Pražskou tržnici provoněly vietnamské lahůdky. Foodfest Ochutnej Vietnam lákal i na doprovodný program 

Tradiční vietnamská polévka Pho, nekonečné variace závitků a samozřejmě dřevěné jídelní hůlky. Tak vypadal festival Ochutnej Vietnam, který v sobotu 16. září provoněl Pražskou tržnici. Akce pořádaná vietnamskými studenty studujícími a žijícími v České republice potěšila chuťové pohárky, ale rovněž pobavila zajímavými workshopy či hudebními vystoupeními.

Prim hrálo ale během festivalu Ochutnej Vietnam především jídlo. To se podávalo v hale i na čerstvém vzduchu. Na své si přišli skutečně všichni. Kromě klasických vietnamských jídel, v nichž hrály většinou prim rýžové těstoviny, nechyběly ani skutečné lahůdky pro fajnšmekry. Třeba žabí stehýnka, pražení cvrčci nebo šnečí polévka. A pro milovníky sladkého bylo připraveno rovněž hned několik variant, kde uspokojit svou touhu po cukru - od sojových dezertů po rolovanou zmrzlinu, na kterou se stála neuvěřitelná fronta. Žízeň pak mohli zahnat kokosovým mlékem nebo třeba vietnamským čajem.  

Akci konají vietnamští studenti českých vysokých škol, kteří se snaží přiblížit Čechům svou kulturu. Proto připravili pro návštěvníky i zajímavý doprovodný program, jenž zahrnoval třeba workshop přípravy tradičních jarních závitků nebo výstavu fotografií. Na malém venkovním pódiu se dělily s návštěvníky o své zážitky nebo vyprávěli vtipy o Vietnamcích. A i když nepředváděli perfektní moderátorský výkon, jejich rozpačitost tak nějak zapadla do celkové atmosféry akce, která byla velmi přátelská. 

Během mlsání si mohli návštěvníci poslechnout také tři krátké sety dívčího tria Infinity, které sice vietnamsky nezpívalo, ale zahrálo kromě svých vlastních písní také několik cover verzí slavných songů, mezi nimiž nechyběly Counting Stars od One Republic či letní megahit Despacito. Zájemci se mohli vyfotit ve fotokoutku s tématickými bublinami s nápisy, které ukazovaly, že si ze sebe umí udělat organizátoři srandu. “Buď žlutej” nebo “Mám rád psy” jsou jen drobnými ukázkami. 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!