Pražský koncert bude jako můj životopis, láká na vystoupení skladatel James Newton Howard

Pražský koncert bude jako můj životopis, láká na vystoupení skladatel James Newton Howard  

James Newton Howard, jeden z nejuznávanějších hollywoodských skladatelů současné filmové hudby, dorazí v listopadu do Prahy. Během koncertu, v rámci něhož přestaví své nejstěžejnější melodie, ho doprovodí Český národní symfonický orchestr.

“Vybral jsem si Český národní symfonický orchestr, protože vím, že spolupracoval velice úspěšně s jinými filmovými skladateli - Hansem Zimmerem, Ennio Morriconem. A slyšel jsem o něm báječné věci,” zdůvodnil výběr českého hudebního tělesa James Newton Howard. Ten chce během svého turné představit návštěvníkům hudbu, na které mu velmi záleží. Chybět nebudou melodie ze snímků Já legenda, Hunger Games, Temný rytíř, Šestý smysl či Pretty Woman

Kromě hudby si mohou návštěvníci koncertu poslechnout mnoho zajímavostí o jeho tvorbě. “Budu mluvit o tom, proč jsem něco napsal, jak a s jakými obtížemi,” láká Howard, “nechám lidi nahlédnout do svého pracovního procesu. Ukážu, jak píšu hudbu, přiblížím svá důležitá rozhodnutí a rovněž pohovořím o zábavných věcech, které se mi během tvorby staly. Je to vlastně takový můj životopis.” 

James Newton Howard je držitelem osmi nominací na cenu Oskar a čtyř nominací na Grammy. V roce 2009 byl vyhlášen jako nejlepší filmový hudební skladatel v rámci World Soundtrack Awards. Celkem má na svém kontě již hudbu k více než 120 filmům. Součástí filmové hudební scény je již 30 let. V repertoáru má nejen strhující skladby, které doprovázení a umocňují zážitek z dramatických scén, ale rovněž romantické a melancholické melodie.

Pražský koncert se odehraje 19. listopadu v Kongresovém centru. Jelikož Howardova hudba obsahuje také vokální pasáže, mohou se návštěvníci těšit kromě Českého národního symfonického orchestru také na několik sólových zpěváků a na mnohačlenný pěvecký sbor. Vstupenky jsou k dostání v internetovém předprodeji v cenovém rozmezí od 1090 do 3390 korun.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Kongresové centrum Praha nabízí i další akce

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!