Český národní symfonický orchestr startuje novou sezónu. Chystá koncert s Morriconem i Proms Gala

Český národní symfonický orchestr startuje novou sezónu. Chystá koncert s Morriconem i Proms Gala  

Již 25. sezónu odstartuje v pondělí 18. září Český národní symfonický orchestr. Při této příležitosti zahraje v pražském Obecním domě díla skladatelů Ernesta Blocha a Briana Currenta pod vedením dirigenta Stevena Mercuria.

Čtvrtstoletí na hudební scéně oslaví Český národní symfonický orchestr rovněž šesti abonentními koncerty, během nichž zahraje pod vedením dirigentů Libora Peška, Vince Mendozy, Stevena Mercuria či Petra Altrichtera díla od Ludwiga van Beethovena, Antonína Dvořáka, Leonarda Bernsteina, Johannese Brahmse i od Carl Maria von Webera

Český národní symfonický orchestr pak 10. října ve Foru Karlín vystoupí v rámci akce Proms Gala s hlavním hostujícím dirigentem Marcellem Rotou. Návštěvníkům předvede spolu s českými muzikálovými zpěváky ty nejslavnější skladby z muzikálů Bídníci, Jesus Christ Superstar, Evita, Dracula či z Fantoma opery.  

Ještě předtím se ale vydá na pokračování evropského turné slavného hudebního skladatele Ennia Morricone, který v rámci 60 Years of Music dorazí rovněž do Prahy. Své síly propojí v listopadu a v prosinci rovněž s hollywoodským skladatelem Jamesem Newtonem Howardem, s nímž kromě českého hlavního města navštíví ještě dalších 15 metropolí. 

Český národní symfonický orchestr založil v roce 1993 trumpetista Jan Hasenöhrl s dirigentem Zdeňkem Košlerem. V současné době má za sebou nespočet spoluprací s významnými osobnostmi současné hudební scény. Jen během letošního roku vystupoval spolu s Hansem Zimmerem, Dannym Elfmanem i Vladimírem Cosmou. Doprovázel rovněž Andreu Bocelliho, Priscillu Presley a své síly spojil během neobvyklé spolupráce rovněž s metalovou kapelou Accept. Za sebou má 13. ročník vlastního hudebního festivalu Prague Proms

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Obecní dům nabízí i další akce

Místo konání: Obecní dům

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!