Svátek vína přímo v české metropoli. Na Vypichu proběhne vinobraní

Svátek vína přímo v české metropoli. Na Vypichu proběhne vinobraní  

Jste z Prahy a máte rádi víno? V tom případě vás možná potěší, že na pražský Vypich míří vinobraní, během něhož vinaři představí výběrová vína, návštěvníci si budou moci vyrobit vlastní burčák nebo si užít doprovodný program.

Spolu s podzimem přichází také období sklízení hroznů a tím pádem i oslav vinobraní. Na ta se vinaři po celé České republice svědomitě připravují, aby dali návštěvníkům ochutnat to nejlepší ze své produkce. V metropoli bude tento rok vinařům patřit mimo jiné i Vypich, kde proběhne Pražské vinobraní o víkendu 16. a 17. září.  

Návštěvníci se mohou těšit nejen na vinný mok, na pochutiny, ale rovněž na zajímavý doprovodný program. “Jsme velmi rádi, že se nám podařilo domluvit také koncert zpěváka Reaga, který historicky v Praze vystoupí vůbec poprvé,” představil jeden bod z programu organizátor Jakub Čížek. Celým vinobraním provede moderátor a herec Jan Antonín Duchoslav známý třeba z filmu Sněženky a machři či ze seriálu Vyprávěj.  

Zájemci budou moci v připraveném salonu ochutnat ta nejprestižnější vína. Chybět samozřejmě nebude ani burčák, který se stane zároveň velkým lákadlem doprovodného programu. “Hlavní atrakcí, kterou jsme pro letošní ročník přichystali, je možnost vyzkoušet si výrobu vlastního burčáku,” láká na akci Tomáš Stávek. Připravena bude také dětská zóna, kde na ty nejmenší návštěvníky čeká zábavný program a mnoho atrakcí. 

Pražské vinobraní tak nabídne vinařům, aby odprezentovali svá vína, připraveny budou ale rovněž ochutnávky, školení a zájemci si budou moci zakoupit sazenice vinné révy. Vstupné je jen za symbolických 50 korun, děti do 15 let si mohou akci užít zcela zdarma.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!