Návštěvníci zámku v Náměšti nad Oslavou pomáhali nemocným CF

Návštěvníci zámku v Náměšti nad Oslavou pomáhali nemocným CF 

Návštěvníci zámku v Náměšti nad Oslavou přispívali na charitativní sbírku pro nemocné cystickou fibrózou.

S příchodem zimního období se uzavřely i brány náměšťského zámku pro veřejnost. Současně byla ukončena charitativní sbírka na Pomoc slaným dětem, do které se mohli návštěvníci státního zámku v Náměšti nad Oslavou zapojit po celou hlavní sezónu. S laskavým svolením kastelána tohoto zámku Marka Buše byla v prostorách pokladny zámku umístěna sbírková pokladnička Klubu nemocných cystickou fibrózou. Na konto CF tak bylo připsáno 6.422 Kč. Všem, kdo zámek navštívili a zároveň do pokladničky přispěli, patří velký dík. Je vidět, že lidé mají otevřené nejen své srdce, ale jsou ochotni přispět na dobrou věc. Klub nemocných cystickou fibrózou se sídlem v Praze – Motole pořádá akce na Pomoc slaným dětem každý rok. V letošním roce za pomoci aktivních dobrovolníků na Vysočině proběhly sbírky na HŠ ve Velkém Meziříčí, v rámci projektu Rozeznělé město ve spolupráci se sborem Musica Animata a Katolickým gymnáziem v Třebíči. Z obou těchto akcí byl předán výtěžek 8000 Kč. V rámci kampaně Dny zdraví proběhla prezentace Klubu CF v třebíčském Fóru a beseda s odborníkem na CF v Městské knihovně v Hasskově ulici v Třebíči, kde stále ještě sbírka probíhá. Pokladnička je umístěna ve vestibulu knihovny. Ve spolupráci se Zdravým městem Třebíč a knihovnou se uskutečnila výtvarná soutěž a práce z ní putovaly do Prahy do aukce, jejíž výtěžek bude připsán na konto CF. Výběr výtvarných prací je k vidění v knihovně v Galerii na schodech a v Západomoravské vysoké škole v Třebíči – Borovině.

21. listopad se po celé Evropě slaví jako Evropský den pro cystickou fibrózu. Klub nemocných CF k této události pořádá každý rok akci pro veřejnost. V letošním roce to bude benefiční promítání filmu Mě přinesl čáp, v hlavní roli s autistickou dívkou s cystickou fibrózou a na závěr večera proběhne slavnostní poděkování partnerům Klubu CF. Akce k Evropskému dni se bude konat  v pondělí 22.11. od 18 h v Paláci Aventin (Purkyňova 53/4, Praha 1).

Současně od 5. do 22. listopadu probíhá v Praze v Galerii Myslbek, Na Příkopě 19 Prodejní výstava obrázků, které  malovaly děti nemocné cystickou fibrózou. Klub nemocných cystickou fibrózou děkuje všem, kdo pomáhají pomáhat.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!