Již v pátek odstartuje v Kalichu nový Krysař. V hlavní roli vystoupí Přemysl Pálek

Již v pátek odstartuje v Kalichu nový Krysař. V hlavní roli vystoupí Přemysl Pálek  

Jen několik dní dělí pražské Divadlo Kalich od první premiéry této divadelní sezóny. Na svých prknech po letech přivítá Krysaře Daniela Landy, který je považován za jeden z nejúspěšnějších původních českých muzikálů. Návštěvníkům slibuje zcela novou podobu.

Režie se opět ujala Mirjam Landa, která si k sobě přibrala nové herecké obsazení. Připravená bude rovněž nová výprava i choreografie. Po více než 20 letech od premiéry původní inscenace a 15 let od premiéry nastudování v Divadle Kalich se nový Krysař publiku poprvé představí během předpremiéry ve čtvrtek 7. září. Slavnostní premiéra pak proběhne o den později. 

"Těším se, že nová generace herců i dalších tvůrců nabídne divákům zase jiného Krysaře. Toho současného a aktuálního až běda. Věřím, že s novým Krysařem přicházíme ve správném čase," těší se producent muzikálu Michal Kocourek.

V hlavní roli vystoupí bez alternace Přemysl Pálek. "Role Krysaře představuje druhou stránku mé osobnosti: temný démon, který se občas probouzí i ve mně samotném. Postava je absolutně odlišná od rolí, jaké jsem doposud mohl ztvárnit," představuje svou postavu. V dalších rolích se návštěvníci dočkají třeba Milana Peroutky, Anny Slováčkové, Martina Zounara, Roberta Jaškówa či Romana Tomeše

O znovuobnovený muzikál je ještě před jeho premiérou obrovský zájem. Představení do konce roku 2017 jsou téměř naprosto vyprodána. Celkem se již prodalo přes 15 tisíc vstupenek!

"Tak enormní zájem diváků nás pochopitelně těší, ale také nás značně zavazuje. Věděli jsme, že pracujeme na legendě, kterou ohromná fanouškovská obec zná zpaměti slovo od slova, tón od tónu," dodal Kocourek. Krysařem vstoupí Divadlo Kalich do své 19. sezóny, během níž oslaví 18. narozeniny.

Foto: Richard Kocourek

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Divadlo Kalich nabízí i další akce

Místo konání: Divadlo Kalich

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!