Loganovi parťáci vypráví o velkolepé loupeži bez jediné kapky vážnosti

Loganovi parťáci vypráví o velkolepé loupeži bez jediné kapky vážnosti80%

Jimmy Logan, jeden z mnoha nositelů rodinného jména smolařů a nešťastníků, kterého právě vyhodili z práce na stavbě, dává dohromady plány a partu na jeden z největších zločinů, co poklidné prostředí amerických vnitrozemských maloměst a vesnic pamatuje.

Bratři Loganovi jsou typičtí američtí venkovani. Bezruký barman Clyde (Adam Driver) a jeho kulhající bratr Jimmy (Channing Tatum), jehož právě vyhodili ze stavby, se rozhodnou svou životní situaci vyřešit tak, že vykradou trezor na nedalekém automobilovém závodním okruhu. Ne vše jde však dle plánu, a tak načasování loupeže vyjde shodou náhod na největší závod roku. Z jejich akce se tak stává jedna z nejpromyšlenějších a největších vykrádaček, kterou oblast od Západní Virginie až po Charlotte kdy zažila.

Aby však tahle mise vyšla, je potřeba ještě o trochu rozšířit tým, který na hladkém průběhu všeho pracuje. V první řadě se bratři Loganovi rozhodnou zapojit odborníka na odpalování trezorů jménem Joe Bang (Daniel Craig). Jeho hlavní nevýhoda je, že je ve vězení... a do konce trestu mu zbývá necelý půlrok, takže si pochopitelně nechce zkazit pověst a prodloužit pobyt. Ten ještě do akce připojí své dva bratry (Brian Gleeson, Jack Quaid), jejichž role je víceméně neznámá - musí však být přemluveni ke krádeži pod záminkou morálních důvodů, aby se cítili, že dělají dobrou věc. A jako poslední je součástí plánu jediná osoba z rodiny Loganů, které se zatím pověstná smůla vyhýbá - sestra Mellie (Riley Keough).

Tato naprosto neskutečná akce o celkové stopáži dvou hodin vám přinejmenším sroluje podkolenky. Zpomalení bratři Loganovi s výrazem těch nejhloupějších vesničanů (které překonají snad už jen Sam a Fish, bratři Joa Banga) vytvořili dokonalý plán, který jim vychází snad úplným zázrakem, a naprosto tak překvapují místní detektivy, kteří jim jsou v patách. Všemu napomáhá práce s kamerou. Automobilové závody vypadají ještě nablýskanější, hrdinové příběhu díky častým záběrům zespodu ještě natvrdlejší atd.

Loganovi parťáci sice slibují skvělou komedii, celkem však rozesmějí diváky nanejvýš dvakrát či třikrát (a alespoň jednu vtipnou scénu už známe z traileru). To ale není nevýhoda, naopak. Film je i tak schopen bez problému celé dvě hodiny diváky bavit, drží se totiž v uvěřitelných, reálných hranicích, a je o to napínavější. Všemu navíc dodává punc uvěřitelnosti fakt, že Jimmy Logan - iniciátor celé loupeže - má k této akci opravdové důvody. Těmi jsou péče o malou dcerku Sadie (Farrah Mackenzie) a soud s bývalou manželkou Bobbie Jo (Katie Holmes), které se podařilo napodruhé vdát do bohaté rodiny a zdá se, že vše, co se malé Sadie týká, je podle ní, protože si může dovolit lepšího právníka.

Ačkoliv tedy mnozí diváci, kteří viděli trailer, vyrazí na potrhlou americkou maloměstskou komedii, ve skutečnosti spíše dostanou exkurzi do normálního života, kde se čirou náhodou semele opravdu velkolepý a promyšlený zločin. Film navzdory relativně pomalému začátku nakonec patří mezi nejzábavnější kousky letošního roku a lze ho bez váhání doporučit jako příjemnou oddychovku na poslední prázdninový víkend.

Názor informuji.cz: 80%

Kdy a kde dávají film: Loganovi parťáci

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Podobné filmy

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!