Na pražský Blue Fest dorazí bluesový matador Kenny Neal

Na pražský Blue Fest dorazí bluesový matador Kenny Neal  

Fanoušci kvalitní bluesové hudby se i tento rok mohou těšit na Blue Fest, který se letos uskuteční již počtvrté. Láká na tři špičkové bluesové hudebníky, jichž se návštěvníci dočkají 22. října v pražském Lucerna Music Baru.

Jako prvního účinkujícího Blue Festu představila pořádající agentura Liver Music dvojnásobného držitele nominace na prestižní ceny Grammy Kennyho Neala, žijící legendu pravého blues a jednoho z nejvýraznějších zastánců Boton Rouge Swamp Blues. Ve své tvorbě kombinuje bluesové tradice i nápaditost, která dělá z blues stále svěží hudební žánr. 

Kenny Neal je členem Lousianské hudební síně slávy a na svém kontě má řadu dalších poct a ocenění. Mezi ty nejvýznamnější patří čtyři nominace na ceny Grammy z roku 2009 a jedna nominace z roku 1999. Svou hudební kariéru zahájil ale o mnoho let dříve. Již ve svých 13 letech začal hrát v otcově kapele a ve svých 17 letech se stal basákem ve skupině Buddyho Guyie. S některými svými sourozenci pak v Torontu zformoval Neal Brothers Blues Band.  

Své debutové LP Big News from Baton Rouge vydal Kenny Neal v roce 1987. Od té doby nahrál desek ještě mnoho. Kromě hudby se věnuje také ježdění na koni a sbírá značková auta. Jeho životem je ale především blues. Proto v současné době objíždí se svou kapelou, v níž hrají i jeho bratři basák Dornell Neal a klávesista Fred Neal, koncerty v rámci nového turné. A právě během něho dorazí také 22. října do Lucerna Music Baru.  

Vstupenky na festival jsou již nyní k dispozici v internetovém předprodeji. Zájemci je seženou v cenovém rozpětí od 490 do 690 Kč. 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Lucerna Music Bar nabízí i další akce

Umělci:

Místo konání: Lucerna Music Bar

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!