Plzeň se stane mekkou pouličního umění. Chystá se čtvrtý Pilsen Busking Fest

Plzeň se stane mekkou pouličního umění. Chystá se čtvrtý Pilsen Busking Fest  

I letos probudí plzeňské ulice festival pouličního umění Pilsen Busking Fest, během něhož vystoupí mnoho muzikantů, tanečníků, divadelníků i performerů nejen z České republiky. Ti se budou snažit publikum zaujmout natolik, aby ho přesvědčili, že jim stojí za vhození mince do klobouku právě jejich představení. Konkurence bude totiž veliká.

Pilsen Busking Fest zaplní plzeňské ulice ve dnech od 20. do 23. září. Návštěvníky láká na zvučná zahraniční jména.

“Diváci se mohou těšit například na Puto Production, což je jihoamerické bubenické duo, které míchá různé žánry od samby po drum’n’bass.,” představuje program programový ředitel festivalu Jan Šinko, “z tanečních vystoupení nesmíme zapomenout na to, že se poprvé na Pilsen Busking Festu uskuteční Salsa tančírna. Neméně zajímavá je další novinka beatbox battle, která naváže na street dance battle z minulých let.” 

Ze Spojených států pak dorazí rapper Infidelix a ze Španělska hudebník El-Loren a multiinstrumentalista Señor Marküsen. Chybět nebude australsko-francouzská akrobatická formace Surprise Effect, indie kapela The Trouble Notes či argentinský pouliční komediant Marcos Masetti. V rytmu swingu roztancuje posluchače kapela ZAP, pekelnou fireshow předvede Blaze z Austrálie a o zábavu se postará rovněž italský komediant a žonglér Raoul Gomiero.  

Chybět nebudou samozřejmě ani čeští hudebníci. “Perličkou v programu bude vystoupení Dominika Feriho, který se představí jak přes den za pianem na ulici, tak především na večerní afterparty jako DJ v duu FalaFellas,” říká Šinko. Vystoupí také písničkář Thom Artway, etno-psychedelic-trance formace Yedhaki:Nautika či skupina Frajara*Putika. Festival chce ale oslovit ještě daleko více jmen. K tomu jim však chybělo dostatečné množství financí. 

Proto organizátoři festivalu rozjeli kampaň na Hit Hitu, aby k tomu sehnali dostatek finančních prostředků.

“Předhazujeme virtuální klobouk a pokud se ti náš festival líbí, vyber si odměnu nebo nás podpoř jen tak od srdce a věř, že se ti to vrátí v ještě lepším programu, vychytanější organizaci a podle vybrané částky třeba i ve skutečné hvězdě, na kterou zatím nemáme prostředky,” lákají pořadatelé čtvrtého ročníku Pilsen Busking Festu. 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!