Rozjetý vlak plný kvalitní bluesové hudby. To bude dvoudenní Europe Blues Train

Rozjetý vlak plný kvalitní bluesové hudby. To bude dvoudenní Europe Blues Train 

Jazz Dock se stane místem konání již osmého ročníku festivalu Europe Blues Train, který chystá pro návštěvníky dva dny plné společných koncertů hudebníku z České republiky a Německa.

Nejen ve Spojených státech, ale i v Evropě má blues početnou fanouškovskou základnu. A právě z ní těží festival Europe Blues Train, který propojuje všechny, kteří se v bluesovém hudebním žánru našli. Hudebníci z Berlína zvou ke společným koncertům své kolegy z Prahy a naopak. Tato spolupráce rozšiřuje obzory jak publiku, tak i bluesovým matadorům z obou zemí. Proto již v minulosti vzniklo podobných spojení nespočetně. 

Europe Blues Train proběhne v pátek 22. a sobotu 23. září. První festivalový den si v Jazz Docku zahrají Florian Kern & Adrian Krug se speciálním hostem Joe Kučerou, pódium bude ale patřit také formaci Ginger Blues, kterou doprovodí australská zpěvačka Jessie Gordon a Charlie Slavík. Ten vystoupí rovněž v sobotu, kdy spojí síly s The Rhythm Girls. O závěr festivalu se pak postará německý T’s Independent Boogie Co

Cílem festivalu je upozornit na to, že má evropské blues v každé zemi odlišnou podobu. Mohou za to nejen různé vlivy, ale rovněž odlišná mentalita hudebníků. “Dnes už málokdo ví, že v jistých letech byl v Československu, ale i v NDR, zákaz zpívat anglicky, zatímco v Západním Berlíně místní bluesové scéně dominovali afroameričané,” vysvětlují organizátoři akce. 

Vstupné na každý festivalový den činí 400 korun. Vstupenky jsou k dispozici v internetovém předprodeji. 

Program: 

Pátek 22. září 

  • 20:00 - Florian Kern & Adrian Krug (DE) + special guest: Joe Kučera (CZ) 
  • 22:00 - Ginger Blues fest. Jessie Gordon (DE/AU) + special guest: Charlie Slavík (CZ) 

Sobota 23. září 

  • 20:00 - Charlie Slavík & The Rhythm Girls (CZ) 
  • 22:00 - T’s Independent Boogie Co (DE) 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Jazz Dock nabízí i další akce

Místo konání: Jazz Dock

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!