Pro všechny fanoušky Hry o trůny začala dlouhá zima, osmá série je v nedohlednu

Pro všechny fanoušky Hry o trůny začala dlouhá zima, osmá série je v nedohlednu 

Přes rok čekali fanoušci Hry o trůny na sedmou řadu jednoho z nejoblíbenějších seriálů současnosti. Sedm dílů ale uteklo rychleji než Theon Greyjoy před svým strýcem a čekání na zimu pokračuje. Finální série se ale diváci nejspíš hned tak nedočkají.

Drak a drak

Diváci seriálu Hry o trůny se v noci dočkali finální epizody sedmé série. Sedmý díl se jménem "Drak a vlk" zakončil v noci z neděle na pondělí předposlední řadu jednoho z nejoblíbenějších seriálů současnoti. Navzdory tomu, že se před časem napovrch dostaly některé detaily o dalším pokračování seriálu, na poslední díl se dívalo přes 13 milionů diváků.

Závěrečná epizoda sedmé série odhalila neotřelým způsobem skutečný původ a jméno Jona Snowa. Nechala diváky, aby ještě více nenáviděli (nebo milovali, to záleží, co preferujete) Sersey. Zabila jednoho z velkých intrikářů a hráčů. Uchvátila setkáním hlavních aktérů Západozemí. A hlavně narozdíl od předešlých dílů nebyla předvídatelná a stala se tak výborným odrazovým můstkem pro osmou řadu.

Chodci se dostanou do Západozemí až v roce 2019

První až šestá série vycházela pravidelně na jaře, sedmá se začala vysílat až 16. července 2017, osmé se ale fanoušci nejspíš dočkají nejspíš až na začátku roku 2019. Finálních šest epizod seriálu by se mělo začít natáčet teprve letos v říjnu. Každá z nich by ale měla mít 80 a více minut. Některé by dokonce mohly dosáhnout až dvou hodin, a proto je možné, že osmá série bude, co se týče stopáže, nejdelší. Scénáristou prvního dílu bude Dave Hill, druhého Bryan Cogman a další čtyři díly potom napsala autorská dvojice David Benioff a D.B.Weiss. To znamená, že žádní noví autoři nebyli k projektu přizváni.

Kromě těchto informací je osmá série opředena tajemstvím. Příběh bude založen na ději dvou dosud nepublikovaných románů Georga R. R. Martina, The Winds of Winter and A Dream of Spring. Jisté je snad jen to, že se odehraje velká bitva mezi chodci a obyvateli Západozemí. Na konci byla ale měl přijít nečekaný zvrat, o kterém řekl autorům duchovní otec Příběhu ledu a ohně. To snad ale nikoho nemůže překvapit. Kromě hlavních postav - Daenerys, Jona, Davose, Sansy, Aryi a Jaimeho - se v osmé řadě určitě objeví i Tycho Nestoris, braavoský bankéř.

I když Hru o trůny čeká jen posledních několik dílů, Západozemí zřejmě diváky jen tak neopustí. V plánu je přinejmenším jeden spin-off opět v produkci HBO.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Mohlo by se ti líbit...

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!