Živou ulici zakončí Festival polévky. Kotle s pochutinami zaplní nádvoří plzeňského pivovaru

Živou ulici zakončí Festival polévky. Kotle s pochutinami zaplní nádvoří plzeňského pivovaru 

I tento rok bude patřit první zářijová neděle v Plzni již tradičnímu Festivalu polévky. Tu budou vařit kuchaři přímo před zraky diváků ve velkých kotlích, do kterých se vejde až 40 litrů lahodného tekutého pokrmu. Návštěvníci se mohou těšit nejen na české recepty, ale rovněž na exotické chutě.

Polévky pro návštěvníky připraví 3. září nejen plzeňské restaurace a bistra. Nádvoří plzeňského pivovaru provoní desítky polévek. “I letošní ročník bude mimořádně pestrý. Zatímco u jednoho kotlíku budete moct ochutnat českou klasiku jako česnečku nebo kulajdu, u dalšího pro vás bude připravená brazilská sopa baiana, mexická chilli polévka nebo třeba typická vietnamská Pho ga,” přibližuje festivalové menu organizátorka Zuzana Cajtlerová, “na jednom místě procestujete skrze vůně a chutě celý svět.” 

Přestože se uskuteční festival již poosmé, něčím je letos přeci jen premiérový. Vůbec poprvé se totiž z náměstí Republiky přesunul do areálu Plzeňského Prazdroje. “Festival polévky jsme poprvé z náměstí Republiky přesunuli do areálu pivovaru letos na jaře a odezvy jsme měli pozitivní. I tentokrát proto budeme v místě, kde se vaří nejslavnější tekutý chléb na světě. Ostatně takové propojení nemůže být špatné,” dodává Matěj Halaš, další z organizátorů.  

Návštěvníci si budou moci zakoupit standardní 330 ml porci, ale rovněž menší degustační ochutnávku, aby mohli vyzkoušet polévek co nejvíce. Všechny polévky se navíc během festivalu utkají v soutěži o tu návštěvnicky nejoblíbenější. Hlasovat pro ně mohou zájemci do 3. září

Festival polévky ukončí letošní šestý ročník plzeňského multižánrového festivalu Živá ulice, který nabízí bohatý kulturní program v průběhu tří letních měsíců. Vstup na všechny jeho akce je zdarma, proto ani na Festival polévky vstupenku nepotřebujete.

Foto: Festival polévky 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Živou ulici zakončí Festival polévky. Kotle s pochutinami zaplní nádvoří plzeňského pivovaruŽivou ulici zakončí Festival polévky. Kotle s pochutinami zaplní nádvoří plzeňského pivovaruŽivou ulici zakončí Festival polévky. Kotle s pochutinami zaplní nádvoří plzeňského pivovaru
 

Mohlo by se ti líbit...

Pivovar Plzeňský Prazdroj nabízí i další akce

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!