Trojskou botanickou zahradu na podzim opět zaplní dýně všech barev, velikostí i tvarů

Trojskou botanickou zahradu na podzim opět zaplní dýně všech barev, velikostí i tvarů  

Již po dvanácté chystá trojská botanická zahrada Dýňový podzim. Návštěvníci se mohou těšit na dýně, tykve i tykvičky, organizátoři slibují stovky plodů známých i méně známých a bohatý doprovodný program. Tento ročník se navíc ponese v duchu Ameriky.

Dýně začínají být v České republice stále oblíbenější plodinou, která se využívá nejen k vytváření vynikajících pokrmů, ale také jako dekorace. “Výstava dýní je už tradičně součástí podzimního programu v trojské botanické zahradě,” představuje chystanou výstavu její ředitel Bohumil Černý, “tentokrát jsme jako inspiraci pro jednotlivá aranžmá zvolili Ameriku, která je tematickým pojítkem většiny našich letošních výstav a akcí. Díky spolupráci s dalšími odbornými institucemi představíme stovky tykví v originálních kompozicích, a návštěvníci by si tak tuto příležitost rozhodně neměli nechat ujít.” 

Kromě výstavy dýní připravuje botanická zahrada také bohatý doprovodný program, který se zaměří především na ty nejmladší návštěvníky. Ti budou moci popustit svou fantazii během Dýňových hrátek, které proběhnou o víkendu 21. a 22. října. Z přírodních materiálů si budou moci vytvořit nejrůznější strašidýlka, skřítky i zvířátka. Ruku k dílu ale mohou přiložit i starší návštěvníci, a pobavit se tak může celá rodina. Za odměnu pro ně pak organizátoři připraví dýňovou polévku. 

Poslední říjnový den bude v botanické zahradě jako již tradičně patřit oslavám Halloweenu. Organizátoři slibují mnoho zábavy, her i dlabání dýní. Po setmění se pak zahradou projde průvod, jehož součástí samozřejmě budou rozsvícená dýňová světýlka i lampióny. Chybět tak rozhodně nebude ani tajuplné atmosféra, která k tomuto dni neoddělitelně patří. 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Trojskou botanickou zahradu na podzim opět zaplní dýně všech barev, velikostí i tvarů
 

Mohlo by se ti líbit...

Další novinky z umění

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!