Soundtrack Poděbrady 2017: Lucie lehce plula na vlnách nostalgie

Soundtrack Poděbrady 2017: Lucie lehce plula na vlnách nostalgie

Čtvrtečním koncertem odstartovala kapela Lucie první ročník mezinárodního festivalu filmové hudby a multimédií Soundtrack Poděbrady, jehož ředitelem je její klávesista Michal Dvořák. V rámci vystoupení členové skupiny předali ocenění in memoriam kytaristovi Radimu Hladíkovi.

nehodnoceno
Líbí? Pošlete to dál...

© 2017 Adam Skalník© 2017 Adam Skalník

Pro oficiální zahájení festivalu v lázeňském městě Poděbrady si kapela dle svých slov připravila speciální playlist. Ten obsahoval všechny hity, se kterými Lucie dodnes sklízí nebývalý úspěch – Daniela, Pohyby, Amerika, Krev a rock’n’roll či Dotknu se ohně. Nepřinesl však vůbec nic nového, ačkoli už kapela před časem oznámila, že na příští rok chystá novou desku s názvem EVOLUCIE.

Šlo samozřejmě o jasný záměr – zazněly skladby, které budou zaručeně chtít všichni návštěvníci slyšet, navíc se tentokrát jednalo o čistě vzpomínkovou záležitost. Skupina vystoupení na poděbradském fotbalovém stadionu doplnila pečlivě udělanou projekcí na pozadí, kterou ozvláštnila jinak ničím moc výjimečný koncert. Ta se skládala jak ze sestříhaných videoklipů, tak i z detailních živých záběrů z pódia i z publika.

Sympatické bylo ocenění zesnulého hudebníka Radima Hladíka, někdejšího člena fenomenálního Blue Effectu, které za něj převzal jeho syn, stejně tak i přizvání hostů – Michala Pavlíčka a Stefana Milkova – na pódium, kterým kapelníci propůjčili své instrumenty.

Stále jen devadesátky

Nelze ale přehlédnout, že Lucie už řadu let žije jen z nostalgie devadesátých let a stále těží z nejproduktivnějšího období své největší slávy. Tuto skutečnost utvrzuje i místy uměle vyvolaná atmosféra, kdy diváky skoro nutí k mávání pažemi nad hlavou nebo rozsvěcování zapalovačů a svítilen u chytrých telefonů.

Průhledný byl i jejich strojený odchod těsně před skončením koncertu, kdy na pár vteřin odešli a okamžitě se zase vrátili po mohutném aplausu. Poté odehráli ploužák Chci zas v tobě spát a následně Medvídka, jehož zaznění již před pár týdny oznámili v médiích.

Lucie má dvě velké devizy: její členové prakticky vůbec nestárnou, jejich věk (nejstaršímu Davidu Kollerovi letos bude 57 let) nepoznáte na neměnných hlasech, natož pak na vzhledu – nutno dodat, že Roberta Kodyma v jeho nesmrtelném černokněžnickém klobouku a dlouhém kabátu asi i pohřbí.

Druhá výhoda spočívá v tom, že jejich hity z debutového alba nebo z desek Černý kočky mokrý žáby či In The Sky za uplynulých více než dvacet let takřka zlidověly a nikdo už se nad nimi nepozastavuje, zda jsou po té době stále tak dobré. Ale většina z nich skvostná je.

Foto: © 2017 Adam Skalník

Další náhodné fotky z galerie...

© 2017 Adam Skalník© 2017 Adam Skalník © 2017 Adam Skalník© 2017 Adam Skalník


80%

Prostor pro tvůj názor...

Komentovat může pouze přihlášený fanoušek...