Živelní X Ambassadors ovládli Prahu a zanechali velmi působivý první dojem

Živelní X Ambassadors ovládli Prahu a zanechali velmi působivý první dojem  

Ačkoliv mají američtí X Ambassadors na svém kontě teprve jedno studiové album, již nyní se z nich stávají hvězdy světové hudební scény. Jejich hity jako Renegades, Unsteady či Jungle viděly na Youtube desítky milionů fanoušků. A v pondělí 21. srpna zavítala tato stále oblíbenější kapela konečně do české metropole.

Pražský klub Roxy byl v pondělí vyprodaný a zaplněný nedočkavými fanoušky, před které nejprve předstoupil sympatický písničkář Jordan Mackampa. Ač se žánrově s očekáváním návštěvníků spíše míjel, svým příjemným setem, během něhož spoléhal jen na svůj hlas a akustickou kytaru, zkrátil čekání na hlavní hvězdu důstojně. Publikum svými melancholickými baladami ale příliš nerozproudil. Když pak vyběhla na pódium americká partička X Ambassadors, nemohlo být většího kontrastu. 

Ještě předtím, než se kapela pustila plnou vervou do prvního songu, se frontman Sam Harris vřele pozdravil s fanoušky v prvních řadách, kterým nadšeně podával ruce. Sympatie publika si okamžitě získali i kytarista Noah Feldshuh, bubeník Adam Levin a nevidomý klávesista Casey Harris. Koncert odpálili již zmiňovaným songem Jungle a nemohli vybrat lépe. Úderná pecka dostala v živém podání ještě větší grády, a i když pak tempo spíše polevovalo, publikum zůstávalo ve varu po celou dobu vystoupení. 

Jelikož kapela nemá ještě dostatečné množství písní, nenahrála ještě příliš hitů, ze kterých vybírat. I písně, jež publikum příliš neznalo, ale stály zato. A to hlavně díky velkému showmanství Sama Harrise. Ten kromě neuvěřitelných pěveckých výkonů (jeho výšky by mu mohla závidět kdejaká zpěvačka), předváděl i své multiinstrumentální nadání, když v jednu chvíli pařil na elektrickou kytaru nebo baskytaru, kterou vzápětí vyměnil za saxofon. Do toho předváděl pohyby, za které by se nestyděla již “zajetá” rocková hvězda ani slavný boyband. A kromě toho si neskutečně užíval kontakt s publikem. Neustále si s fanoušky podával ruce, skláněl se k nim a oblíbené písničky jim zpíval přímo do očí. Když mu pak při loučení strhla nadšená fanynka z krku ručník, jen nad tím s úsměvem mávl rukou a zbytku publika rozdal paličky, trsátka i line-up.  

X Ambassadors dovezli do Prahy kromě známých hitů jako Renegades, Unsteady či Hoping i písně z připravované desky, včetně prvního singlu Ahead Of Myself. Z energických pecek přecházeli ke klidným baladám, během nichž fanoušci rozsvěcovali své telefony v takové intenzitě, že mohli osvětlovači v klidu vypnout reflektory, protože členy kapely bylo vidět i tak. Stejně jako třeba Dan Reynolds z Imagine Dragons na letošních Colours neopomenul ani Harris na dojemnou řeč, v níž vyjádřil svou podporu lidem všech vyznání, ras i sexuální orientace. A nešetřil ani s chválou samotných návštěvníků. “Nikdy v životě jsem neviděl v jedné místnosti tolik dobře vypadajících lidí,” prohlásil, “tohle je jedna z nejlepších nocí v našem životě.” A publikum křičelo nadšením.  

Byť se vystoupení X Ambassadors určitě nestane koncertem roku, rozhodně nezapadne. Kapela vystoupila v Praze úplně poprvé a dojem zde zanechala velmi působivý. Originalita, lidskost i neuvěřitelné hudební nadání posouvají totiž skupinu daleko dál. A už nyní je jasné, že ji při příští pražské návštěvě budou prostory pražského klubu Roxy příliš těsné. X Ambassadors totiž rozhodně nejsou žádní odpadlíci! Hey hey hey!

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Mohlo by se ti líbit...

Roxy Prague nabízí i další akce

Umělci:

Místo konání: Roxy Prague

Další hudební novinky

(1 hodnocení) A co tvé hodnocení?