Muzeum komunismu představí nové prostory i výstavu

Muzeum komunismu představí nové prostory i výstavu  

Přesně 49 let od vpádu okupačních vojsk do Československa uplyne v pondělí 21. srpna. Při této příležitosti se návštěvníkům představí v nových prostorách Muzeum komunismu, které zároveň připravuje zbrusu novou expozici.

Nová etapa fungování Muzea komunismu bude slavnostně zahájena v pondělí 21. srpna na náměstí Republiky. Právě tam organizátoři připravili novou stálou expozici, která naváže na úspěch Muzea komunismu, jež fungovalo v ulici Na Příkopě téměř 17 let. Pondělního otevření se zúčastní Jiří Stránský. 

“Prezentujeme blízké představení komunismu od jeho časných počátků až po rychlý kolaps v listopadu 1989. Uvidíte záblesk historie z originálních filmů, archivních fotografií, projekcí, rozhovorů, maleb, historických dokumentů a velkých zařízení,” láká k návštěvě muzeum.

Komunismus chce návštěvníkům přiblížit nejen skrze historický kontext, ale chce pomoci s pochopením toho, jaký měl dopad na aspekty každodenního života, na politiku, kulturu či ekonomii. 

Na ploše téměř 1500 metrů čtverečních nabízí muzeum autentickou atmosféru doby. Součástí expozice jdou i instalace, které zájemce zavedou do dobové dílny úderníka, do školní třídy, dětského pokoje či místnosti, v níž se odehrávají výslechy.

Výstavu tvoří také 62 panelů rozdělených do okruhů, které doprovází velké množství originálních fotografií z archivu ČTK, Archivu bezpečnostních složek, Svazu PTP a z archivu předních českých fotografů. Muzeum komunismu je také jedním z prvním muzeí, které vzniklo po roce 1989.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Místo konání: Muzeum komunismu

Další novinky z umění

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!