Gorillaz vyrazí v září na světové Humanz Tour. Zastaví se také v České republice

Gorillaz vyrazí v září na světové Humanz Tour. Zastaví se také v České republice  

Po dlouhých sedmi letech vydala britská kapela Gorillaz své nové studiové album s názvem Humanz. Očekávaná nahrávka okamžitě sklidila velké nadšení u hudebních kritiků i fanoušků. A ještě větší radost vyvolalo oznámení, že skupina vyjede na světové turné, na němž nové skladby představí živě.

V září odstartují Gorillaz své světové Humanz Tour ve Spojených státech. Do Evropy se pak britská formace přesune 1. listopadu, kdy odehraje koncert v Lucemburském Esch-sur-Alzette. Následovat bude Vídeň, Kodaň, Oslo, Stockholm a další metropole. Do Prahy zavítá 14. listopadu, kdy zahraje v pražské O2 areně. Poslední evropský koncert se uskuteční na počátku prosince v Británii. Do konce roku stihnou Gorillaz ještě vystoupení v Uruguay a Argentině. 

Kapela jakoby po dlouhé pauze hudebně přímo explodovala a překypuje energií, o kterou se chce s fanoušky podělit. Nová, v pořadí již pátá studiová deska Humanz je spojována především s Chicagem - zde formace album kromě několika dalších měst nahrávala a nové skladby jako kdyby byly ovlivněny chicagským house a soulem. Na desce se objevili také místní hosté - producent Jamie Principle a zpěvačka Mavis Staples

Hned čtveřici nových singlů poprvé představila kapela 23. března. Jednalo se o písně Saturnz Barz, We Got the Power, Ascension a Andromeda. V dubnu je doplnily ještě Let Me Out a The Apprentice. Nejnovější srpnový singl nese název Strobelite. Kromě toho vydala kapela také šestiminutový animovaný film Saturnz Barz (Spirit House) a představila novou aplikaci míchané reality. 

Vstupenky na americkou část turné se vyprodaly neuvěřitelně rychle. Lístky do Prahy jsou ale stále k dispozici. Zájemci je mohou sehnat v internetovém předprodeji v cenovém rozpětí od 1 690 do 1 990 korun. 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

O2 arena nabízí i další akce

Umělci:

Místo konání: O2 arena

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!