Plzeňské ulice opět ožívají! Začíná největší český multižánrový festival

Plzeňské ulice opět ožívají! Začíná největší český multižánrový festival  

Deset dní programu na pěti scénách přímo v historickém centru západočeské metropole. To nabízí návštěvníkům již tradiční festival Živá ulice, který letos láká třeba na Thoma Artwaye, kapelu The Tap Tap i na plzeňské Kníry.

V období od 11. do 20. srpna se v Plzni určitě nudit nebudete. Festival Živá ulice totiž opět chystá bohatý program, v němž si najde to pravé skutečně každý. Návštěvníci se mohou těšit na hudbu, silent kino, výtvarné umění, program pro děti, food festival národnostních menšin i fashion market. Vstup na všechny body programu je navíc i tento rok zcela zdarma.  

Šestý ročník festivalu opět nabídne bohatý hudební program, během něhož vystoupí na čtyřech hudebních scénách stovka interpretů nejen z České republiky, ale rovněž ze zahraničí. Chybět ale nebudou ani místní kapelky. “Na festivalu vystoupí zhruba jedna třetina plzeňských kapel. Mnoho z nich má ale nadregionální význam,” přibližuje program dramaturg festivalu Matěj Halaš, “jedna scéna bude patřit zahraničním interpretům, další pak současné progresivní tvorbě, kterou zastoupí například Kluci, Opak Dissu, Wild Tides, No Distance Paradise nebo Role.” 

Během víkendu od 11. do 13. srpna proběhlo v plzeňské Proluce silent kino se snímky se severskou tématikou. Návštěvníci se mohli těšit na dokument o surfařích žijících za polárním kruhem Na sever od slunce. Snímek Artscape Norway povyprávěl o výtvarných intervencích ve veřejném prostoru v norské krajině a nechyběl ani drama Lovci hlav. Zájemci si budou moci během festivalu prohlédnout také výstavu Barva na ulici či instalaci Labyrint.  

Milovníci designu a svěží české módy pak bezpochyby ocení Mint: Plzeň Fashion Market a ty, kteří preferují spíše kus žvance, jistě potěší menší festival Babylon na Plotně, jenž představí kuchyni národnostních menšin žijících v Plzni a v jejím okolí. Kromě typické romské kuchyně budou moci zájemci ochutnat třeba i speciality z Pobřeží slonoviny. 

I letos si na své přijdou rovněž ti nejmladší návštěvníci. Chybět totiž nebude ani scéna pro děti. Novinkou pak bude loutkoviště, v nichž si děti i jejich rodiče zahrají svou oblíbenou pohádku zcela sami. “V Proluce budou letos připraveny originální konstrukce loutkových divadýlek, kde si každý může vyzkoušet, jaké to je hrát loutkové divadlo - stát se na chvíli hercem, režisérem, hudebníkem nebo divadelním kritikem. Celodenní zábava pro celou rodinu bude otevřena v Proluce každý den od 15 do 19 hodin,” vysvětlila Táňa Švehová, dramaturgyně doprovodných programů. Děti se mohou těšit také na pohádky, workshopy či na pouliční knihovnu. 

Foto: Živá ulice

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Plzeňské ulice opět ožívají! Začíná největší český multižánrový festival Plzeňské ulice opět ožívají! Začíná největší český multižánrový festival
 

Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!